top of page

TIDIGARE

INLÄGG 

Hurra! De är kanelbullens dag idag


Idag, 4 oktober firar vi kanelbullens dag i Sverige.


Kanelbullar är nått som man minns tydligt sen barndomen. Tydligaste minnena är när man hade sommarlov och var i stugan. Vi vaknade av doften av nybakade kanelbullar som spred sig i huset. Mamma hade en vana att starta med bullbaken tidigt på morgonen. Den första omgången togs ut ur ugnen i lagom tid för att vi skulle få njuta av varma nybakta kanelbullar och kall mjölk, sittandes i nattlinne på kökssoffan.

Jag anar att även du har en kanelbulleminne? Skriv gärna och berätta!


Och alla har vi nog en egen favoritbulle:

Snurrade eller rullade?

Med papper eller utan?

Kardemumma eller inte?

Pärlsocker, doppad i strösocker eller med glasyr?

Kalljäst eller vanlig?

Ja variationer är många!


Att man införde kanelbullens dag i Sverige för över 20 år sedan, vilket gillas av många med mig. Man räknar med att runt 7 miljoner bakas och säljs denna dag, och minst lika många hembakta! Kanelbullen har funnits med sedan början på 1900-talet men sägs ha slagit igenom på riktigt under 1950-talet och har sedan dess varit ett populärt inslag i svenska hem och på konditorier. Numer är kanelbullen en given del av ”the Swedish fika”, serverad på trendiga caféer runt om i Världen.


Hemma hos oss är det Samuel som är bullbagaren och gårdagen var inget undantag. Ikväll får vi njuta av dessa goda bullar!


Text: Hedeinfo

Bild: Hedeinfo av Samuels bullarSenaste inlägg

Visa alla

コメント


bottom of page