top of page

TIDIGARE

INLÄGG 

Ikväll: Streetdanceföreställningen "Sagolikt" i Hede


Ikväll är det dag att gå man ur hus för att se streetdanceföreställningen "Sagolikt" i Hede. Allmänheten är välkommen k 18 till gymnastiksalen på Sonfjällsskolan. Arrangör är Kulturskolan och biblioteken i Härjedalens kommun. Föreställningen är 45 minuter utan paus och man behöver inte förboka platser.

Sagolikt är en streetdanceföreställning baserad på svenska sagor och visor. Med dans, musik, livesång och sagoberättande tar koreografen Line Jonsdotter med oss på en magisk resa långt bortom verklighetens väggar. Med vackert berättande, tunga beats och duktiga dansare bjuder de på en show för alla åldrar och sinnen. Välkomna in i dimman och bevittna denna magiska och medryckande skapelse. Team Sagolikt består av fem dansare alla med bakgrund i hiphop och streetdance. Under ledning av Line Jonsdotter tar de sig an denna dans - och musikföreställning och suddar ut gränserna av vad berättande kan vara. Musiken till föreställningen är huvudsakligen producerad av musikgruppen WeDuBeWavy. Line Jonsdotter är utbildad vid den unika och internationellt erkända streetdanceutbildningen på Åsa folkhögskola samt vid Diambra Dance Education.


Medverkande och konstnärligt team

  • Ance Vaivade

  • Tovalie Myrälf

  • Ingrid Corradini Andersö

  • Hilma Roussakoff

  • Line Jonsdotter

Koreografi, regi och manus: Line Jonsdotter. Musik: Andreas Duganoff, David Schwieler, Ance Vaivade, Thomas Benstem och Charlies Angels. Kostym och rekvisita: Eli Jonsdotter och Ella Pettersson. Assisterande koreograf: Tovalie Myrälf. Texter: Olof Thunman, Astrid Lindgren och Zacharias Topelius. I samarbete med Subtopia.


text och bild från herjedalen.se


コメント


bottom of page