top of page

TIDIGARE

INLÄGG 

Jag frågade henne om hon ville vara med mig ...


Skriven av Krister Jakobsson 16 januari 2018


Jag kommer ursprungligen från Hudiksvall och flyttade till Ransundet när jag började i klass 6. Gick då i Långå och senare Hede centralskola i klass 7-9. Mitt smeknamn har jag fått från min styvpappa Stig Flod (River). Jag flyttade från Hede 1990. Jag hade turen att träffa Lotta Svärds (hon som var med Robban Dahlberg då) syster Carina när hon hälsade på i Hede. Framåt som jag var då bara frågade jag henne om hon ville vara med mig och hon svarade då: Jaa jag säger väl inte nej... På den vägen blev det.

Jag sade upp mig hos Sigge på Betongen och flyttade upp till Krokom till Carina. Började då jobba med att köra lastbil och byggvaror åt Frösö Biluthyrning och blev stationerad på Gärdin & Persson där jag idag har fast anställning efter 3 diskbråck som jag fick -97 av tunga lyft o dylikt från körningen. Höll ut ända till 2005 då jag gav upp och blev sjukskriven 1 år. Men Härjedaling som man är så repade jag mig och fick anställning istället på GP.

Carina och jag gifte oss -92 och vi har idag 3 barn. En kille som nu är 27 år som jag fick som bonus då jag blev tillsammans med Carina. Han var då bara 5 mån. Han är gift med en Norsk tjej och de bor i Oslo sedan ett bra tag. Sedan en tjej på 24 år som blivit mamma för 6 månader sedan och som då jag är stolt morfar till .En kille på 23 som jobbar med lastbilskörning och traktorkörning. Ingen av dem bor hemma idag.

Folkrace har alltid legat oss varmt om hjärtat och vi far till Hede på 2-dagars varje år och tävlar. Det är jag och min yngsta grabb. Mår bra i övrigt men var ute för en olycka på jobbet för snart 2 år sedan som kunnat sluta mycket illa när jag tippade med en truck och höll på att hamna under den. Bröt lårben och överarm på höger sida och har väl repat mig bra tycker jag, jobbar 100 % nu.

Längtar ibland till naturen där hemma men har fullt upp här med att skruva och fixa. Vi bor i en större lägenhet i Lugnvik efter det att vi sålde huset vi bott i ca 7 år. Trivs bra i stan och vill defenetivt inte flytta tillbaka. Det får ni ta som ni vill. Har gjort några besök uppe i Ransundet med kompisar från stan och fiskat med olika resultat förstås, väder och vind rår man inte på . Ha de bra från River.

Comments


bottom of page