top of page

TIDIGARE

INLÄGG 

Jag hade aldrig kunnat drömma om detta gensvar!

På midsommarafton fick jag veta att på Hedegården (servicehuset i Hede) så fick de boende blodpudding till lunch. Det serverades också inkokt lax men den räckte bara till hälften. På midsommardagen skulle det serveras det pölsa. Jag tyckte att de skulle få riktig midsommarmat! Så jag startade en insamling på facebook ....

Vet inte riktigt hur jag ska kunna sammanfatta gårdagen rättvist. Vilken midsommardag att minnas! Det som började med en tanke om att köpa lite sill och ägg som växte till en hel midsommarbuffé och mycket mer! Ni är ju helt makalöst fantastiska! Tillsammans har vi samlat in ca 26 742 kronor !!!! Det räcker till guldkant för de boende på Hedegården MÅNGA gånger! Tusen tusen tack för att Ni gjorde detta möjligt!Vi dukade upp rökt skinka, hemgjord mimosasallad, diverse sill, inlagd strömming, lax med pepparrotskräm, ägghalvor med kaviargrädde, Janssons frestelse, rostbiff, potatissallad, matjessill med gräddfil och gräslök, tunnbröd, jordgubbstårtor och kaffe. Det blev mycket mat kvar som de fick till middag, samt ost, kex och vindruvor. Till maten bjöd vi på svagdricka, lättöl, loka eller alkoholfri cider. Efter maten kom Alf Jönsson och Håkan Persson och spelade. Det blev en riktig långlunch!


Först och främst, tack Mami Barbro Nässelqvist som hjälpte till med planering, inhandling, matlagning, servering, disk, det hade inte gått utan dig! Tack till Caritas i köket på Hedegården som hjälpte oss! Tack till Ann-Katrin och Göran som kom med inlagd strömming och stannade kvar och hjälpte till med bland annat servering! Tack till Alf Jönsson och Håkan Persson som kom och spelade! Tack till Peter Eriksson och ICA supermarket i Hede för att du öppnade åt oss redan kl 8 och för den generösa rabatten du gav! Tack till Mohlins bussar AB för er generösa gåva, 5000 kronor! Tack till Hede hembygdsförening som skänkte sill! Och tack till alla ni som bara hängde på mitt infall och skänkte pengar!! Jag hade aldrig kunnat drömma om detta gensvar!

Vi har mycket pengar kvar och vi kommer att använda dessa för att ge de boende på Hedegården mer guldkant. Bland annat ska vi köpa smörgåstårtor på byfestveckan och vi har kanske tårta 1 eller 2 ggr i månaden. Sedan blir det något till jul om inte det ordnas där och så spånar vi på en riktig nyårsfest! Allt kommer redovisas öppet här samt på Hedeinfo så att alla får ta del av vad deras pengar går till. Tusen tack för ert förtroende och generositet!


De boende på Hedegården och personal tackade flera gånger om och jag tror jag vågar säga att det blev riktigt lyckat. Jag har säkert glömt något eller någon nu och det ber jag om ursäkt för i alla fall. Påminn mig gärna så uppdaterar jag.


❤️❤️❤️TACK TACK TACK TACK TACK! ❤️❤️❤️


Text och foto: Cilla Bengtsson

Gruppfotot: Anki Mattsson

Senaste inlägg

Visa alla

1 Comment


Rosita Persson
Rosita Persson
Jun 23, 2019

Härligt Cillan!

Like
bottom of page