top of page

TIDIGARE

INLÄGG 

Jag väljer Sonfjällsbygden!Jag fick en fråga om jag ville berätta lite om varför jag bor i Härjedalen. Jag bor i Härjedalen för att jag älskar naturen, framförallt fjällen och vidderna. Alla årstider har sin tjusning. Nu på hösten är de vackra färgerna och den klara luften fantastisk och det är för mig den allra bästa tiden att vandra på.


Vårvintern är såklart en annan favorit, det finns inget bättre än att ta en skidtur till fjälls, gräva ner sig i en snögrop och plocka upp gofikat ur sin säck! att sitta ute på bron vid sododalsstugan och blicka ut över fjällen en solig dag är helt magiskt, att åka skidor i shorts en vårvinterdag är oslagbart och stunder man lever länge på.

Jag skulle nog säga att det bästa med att bo här för mig är att jag älskar att vara ute, en joggingtur, en vandring eller en skidtur till fjälls är det allra bästa men jag uppskattar också en skogstur med hunden, grilla en korv eller en kolbulle på lämplig plats, leta efter kantareller eller plocka bär, eller följa på älgjakt, ja allt som har med ute att göra.


Jag tycker också att jag har allt jag behöver här i vårt landskap. Frihet, livskvalitet, härliga ytor att vara på, ingen trängsel och fina människor. Vår natur är oslagbar även om jag tycker att sommaren är lite för kort! Men att hinna komma ut efter jobbet om man vill året runt är inte alla förunnat. Sen har vi ju många alternativ för idrott och olika motionsformer här ikring, tack vara så många idiella ledare som gör att otroligt bra jobb. Själv uppskattar jag mest som sagt utemotion men annars måste jag få skryta om korpens all ledare, att ha så brett utbud i en så liten by det är verkligen toppen, grymma ledare som anpassar passen efter alla åldrar och krämpor.


Visst kan det vara härligt med några dagar i en storstad, gå ut och äta god mat, sätta sig på en uteservering och bara titta på folk, shoppa i nån affär osv, men efter några dagar då längtar man hem till vårt trygga lugna Härjedalen.


Text och bilder: Jeanette Hansen

Comentários


bottom of page