top of page

TIDIGARE

INLÄGG 

Jag väljer Sonfjällsbygden: fantastiska vidder och bra intryck av byn


Jag heter Mattias Karnung och kommer från Örebro. Jag har varit verksam i vården i ca 18 år, med ett avbrott för studier under tre terminer samt ett år utomlands. Min bana började som svetsare i mina yngre dagar. Dessutom har jag också jobbat inom hotellbranschen men största delen av livet har varit själva vårdyrket.


Ett av mina största intressen är hundar. Jag är hundälskare av stora mått. Jag har ingen egen i dagsläget, men vill gärna starta upp något i framtiden, antingen själv eller tillsammans med liknande eldsjälar! Jag är också väldigt intresserad av bushcrafting och vildmarksliv, tycker om språk och att träffa nya människor. Bilar och datorer kommer på stark tredjeplats.


Varför flyttade jag till Hede av alla ställen? Jag satte ett finger på jordgloben och snurrade samtidigt som jag blundade... Skämt åsido, jag har alltid velat till Härjedalen och var faktiskt på väg till Strömsund. På grund av den rådande pandemin så drogs den tjänsten tyvärr in. Jag har alltid varit väldigt spontan av mig så det var inte särskilt svårt att lämna Örebro. De fantastiska vidderna och naturen i sig var väl "the tipping point". Samtidigt är lugnet viktigt för mig.


Jag jobbar på Hedegården och de härliga kollegorna går inte av för hackor, så det bidrar givetvis till ett väldigt bra intryck av själva byn. Samtidigt är det svårt att säga då jag inte farit runt så mycket än... Något jag tycker om är att det inte är långt till en stilla oas, vare sig det är en kort biltur bort eller bara ta en promenad till ett skogsparti. Utbudsmässigt är det inget jag saknar utan de är helt ok, är inte så kräsen så behöver inte mycket för att känna mig till freds. På det personliga planet är det givetvis mina vänner Krille, Helen, Anders & Daniel samt min fantastiska familj hemmavid som jag saknar. Kan även sakna att vara hundvakt *skratt*


Jag trivs verkligen bra här, även om man tar en dag i taget. Går du och stampar där hemma och känner att livet går på "repeat" så kan jag varmt rekommendera att åka iväg så här. Självklart är det kanske få förunnat då många har familj. Men har du chansen - ta den! Imorgon kan det vara försent.


Text & bild: Mattias Karnung


-Varmt välkommen till Hede, Mattias! önskar vi alla i Hede genom Hedeinfo.

Comments


bottom of page