top of page

TIDIGARE

INLÄGG 

Jakten är min egen tid


Jonna Eriksson är född 1976 och gick Hantverksteknisk i Alvesta (Småland) på gymnasiet. Hon gick inte klart för hemlängtan blev för stor och fick gå med Wemereleverna den termin hon hade kvar. Sen blev det jobb på Hedegården om somrarna och på skidanläggningarna på vintrarna. Först i Lofsdalen i 2 säsonger men både Björnrike och Vemdalsskalet har Jonna haft som arbetsplats.

1997 gick flytten till Östersund och hon delade lägenhet med Leif -Åke Svensson till att börja med. Året efter flyttade lillasyster Lisa in då hon började gymnasiet. Jonna jobbade på Storsjöbadet innan hon läste till undersköterska på Lernia i 3 terminer. 2000 träffade hon Samuel på Storsjöyran och flyttade ner till honom i Karlskoga 2001. Jonna fick jobb på ett sjukhem. Där föddes barnen Felix 2003 och Lovis 2005.

Jonna saknade vintern så hösten 2007 flyttade familjen till Hede. Meja föddes 2008 och Viola 2016. På jobbfronten började Jonna vikariera lite överallt. 2010 fick hon in en fot på Fjällhälsan genom ett städjobb. Gick vidare till receptionen och sen som ett vikariat som undersköterska. Nu ser vi henne på labb.

Jonna har alltid varit intresserad av naturen och för att få veta mer om vilka djur som som gjort olika spår så tog hon jägarexamen 2013. Det blev en ledig plats i Böle jaktlag 2015 som hon hoppade på. Samuel har musiken så jakten är min egen tid berättar Jonna. Hon är en riktig pysselgumma och inga material är främmande. Hon gillar att fiska och plocka bär och svamp.

Comentarios


bottom of page