top of page

TIDIGARE

INLÄGG 

Kära jaktdagbok!

Älgjakt Kolsätt 2019-09-08


Jaha, då sitter man här igen, i min fars hemby vid Ljusnans strand i Härjedalen. Jaktmötet med middag är avklarat och planeringen inför veckans jakt är klar. Planen inför veckan är att vi tydligen ska jaga ÄLG. Jaktkamraterna var mycket snäll och omtänksamma visade affischer, och dom hade även tagit kort på hur älgar ser ut som dom visade för mig.


Efter middagen blev det passlottning och vet ni vad, jag behöver inte sitta i mitt angivna pass.... om jag inte viĺl. Tydligen stör jag jakten mindre om jag sitter 100 m till höger. Jag tycker att det låter mycket spännande. Jag ska få sitta på ett helt nytt pass, först av alla i jaktlaget. Jag känner mig så utvald. Passet är så nytt att ingen vet var det ligger, förens nu på morgonen. Men nu är det spänning på högsta nivå kan ni förstå. Älgar se upp....ni vet inte vart jag kommer att vara. Jag vet det inte själv. Nu kör vi! Låt oss påbörja ÄÄÄLGJAKT 2019!


Text och foto: Thomas "Mini" Mattsson

Commenti


bottom of page