top of page

TIDIGARE

INLÄGG 

Kika in på Wagenius Bygg AB nya hemsida!


Wagenius Bygg AB lanserade i dagarna en ny fräsch hemsida! Här man kan se alla olika förslag på husmodeller som de säljer men företaget arbetar också tillsammans med ritare och konstruktörer för att bygga just ditt drömhus. De olika husmodellerna som visas på hemsidan har namn men lokal anknytning till Härjedalen och Jämtland. De berättar att den modell som säljs mest är "Klövsjö". Men Wagenius Bygg gör inte bara dessa husmodeller, utan allt från större villor, fritidshus, friggebodar, garage, bastuhus och grillhus utifrån vad du söker. De utför även restaurering av äldre timmerhus eller fäbodvallar.


Husen är handtimrade och byggs främst i 8 eller 6 tums timmer. Produktionen av husen sker dels i Hede i Härjedalen, samt i Brunflo utanför Östersund. Företaget erbjuder sina kunder även möjlighet att köpa maskintimrade hus. Deär idag 10 personer som bygger och timrar. De berättar att det har varit mycket arbete under pandemin och framförallt mest runt Härjedalen med omnejd. Under årens lopp har hus även levererats och byggts på många andra ställen i hela Sverige, Norge och Tyskland. Gå gärna in och följ Wagenius Bygg AB på facebook eller wageniusbygg på instagram! En massa härliga bilder och inspiration!


Wagenius Bygg AB har varit ett familjeföretag i Hede sedan 1976. Företaget Wagenius Bygg AB startades av bröderna Ragnar Wagenius och Gunnar Wagenius, vars specialitet var handtimrade timmerhus. Under 80-talet lärdes Ragnars söner, Patrik och Fredrik Wagenius, upp i konsten att handtimra. Yrket som timmerman kom de att trivas utmärkt med och 1997 blev Ragnars söner delägare i Wagenius Bygg AB.

År 2008 tilldelades företaget Härjedalens kommuns träpris och hösten 2011 blev vi stolt utsedda till årets företagare i Härjedalen av Företagarna.


Bilderna är hämtad från den nya fräscha hemsidan!


Comments


bottom of page