top of page

TIDIGARE

INLÄGG 

Konsten att berätta din historia


Med berättandets kraft kan man levandegöra och beröra, skapa mervärde och en upplevelseprodukt för besökarna som kommer till vårt vackra område. En utbildningsdag genomfördes i början av oktober ledd av Linda Forss, genom ett samarbete mellan Länsstyrelsen Jämtlands län och Hede Företagargrupp. Linda arbetar sedan länge med kultur- och upplevelsearrangemang samt produktioner med berättandet i fokus och är upphandlad av Länsstyrelsen för kursdagar och liknande som företagare kan boka in sig på.


På Nysäterns Fjällgård yrde snön utanför fönstret denna dag. Inne i stugvärmen serverade Marikka en rykande och god fisksoppa med nybakt tunnbröd. Det var just genom brödet fick deltagarna i kursen direkt fick kasta sig in och prova på att berätta om varsin "bröd-historia". Efteråt serverades myrbärspaj och kaffe.


Eftermiddagen bestod av flera liknande övningar och deltagarna fick känna sig delaktiga. Linda tipsade längs vägen och delgav många bra råd. Dagen avslutades med en kortare tur upp efter leden mot Sonfjället tillsammans med gårdens getter, och här fick deltagarna uppleva att det finns fler sätt att berätta och skapa en upplevelse med mervärde.


-ALLA har någonting att berätta, det var deltagarna helt eniga om och även den "lilla berättelsen" kan skicka med ett oerhört mervärde för lyssnaren.

Comments


bottom of page