top of page

TIDIGARE

INLÄGG 

Kyrklig vigsel i Härjedalen

En kyrklig vigsel är en symbolrik gudstjänst. I Guds och alla vittnens närvaro lovar vi varandra att vårda kärleken och stå vid varandras sida livet ut. Vi ber Gud att välsigna vårt äktenskap och stå med oss igenom de glada och svåra tider vi kommer att möta i livet.


I Härjedalens pastorat finns flera kyrkor och kapell där ni kan välja att ha er vigsel, men många väljer också att ha den i vår vackra natur; på ett fjäll, vid en tjärn, vid ett vattenfall o.s.v. Plats väljer ni i samråd med prästen.


Viktigt att veta är också att det är inte alla våra kyrkor och kapell som bemannas varje helg. För aktuella ledig tider i just Er kyrka eller kapell, kontakta expeditionerna. 


Önska tid för er vigsel genom formuläret som ni finner på länken till er församling här nedan. Naturligtvis går det bra att komma och besöka oss eller ringa också!


Efter en borgerlig vigsel kan ni få en kyrklig välsignelse

Om ni redan har vigts borgerligt eller i en annan kyrka, kanske i ett annat land, kan ni få en kyrklig välsignelse. Ceremonin är väldigt lik vigselgudstjänsten, men den har ingen betydelse i lagens mening.


Text hämtad från


Comentários


bottom of page