top of page

TIDIGARE

INLÄGG 

Landskapsfoto ligger mig extra varmt om hjärtat

Skriven av Thomas Mattsson 23 februari 2019"Skriv lite om dig själv" sa hon, lättare sagt än gjort. Har väl alltid tyckt om att fotografera men det var först för cirka 7-8 år sedan som intresset ökade och det utvecklades till en hobby. Det började med att jag blev sugen på att köpa en systemkamera, så jag for in till Östersund och torrkörde några kameror men hittade inget som passade mina händer. Kanske en förklaring till handpassningen är på sin plats. Jag har ett rörelsehinder som gör att jag inte kan röra på fötterna och har nedsatt stryka i händerna där det senare ställer till det med att greppa t ex en kamera. 

Hade väl i stort sett börjat slå systemkamera ur hågen när jag såg en annons som Matti Ohlsén lagt ut. Ett märke som inte är så vanligt med kamerahus som är lite mindre utan att vara för litet. Efter att ha provat så blev det köp och där tog intresset fart. Körde genom några onlinekurser och började fota mycket mer än tidigare. Landskapsfoto ligger mig extra varmt om hjärtat men all typ av fotografering är förstås roligt. Eftersom jag går med kryckor så är det inte alltid helt lätt att ta sig till platser att fotografera. De flesta naturbilderna är tagna från platser dit jag kan ta mig med bil och flera är till och med tagna från förarstolen. 

Den stora drömmen vore förstås att få jobba med fotografering i nån form men realistiskt så nöjer jag mig med att ha det som en hobby. Men skulle vilja gå en lärarledd kurs vilket nog är lite mer nåbart. Det blir förhoppningsvis verklighet inom en relativt snar framtid då jag har mycket kvar att lära. Mina bilder hittar ni på Facebook: Hobbyfotograf Thomas.

Comments


bottom of page