top of page

TIDIGARE

INLÄGG 

Majblomman 2020 - med nytänk


För att minska risken för spridning av coronaviruset har barnens försäljning av majblommor skjutits upp till hösten 2020. Det innebär bland annat att många föreningar riskerar att inte kunna dela ut ekonomiskt stöd inför sommaren. Därför kommer Majblomman att ha en helt digital insamling under den period då barnen skulle ha sålt majblommor, 23 april till 13 maj. Den gör det möjligt för alla lokala majblommeföreningar att samla in pengar som kan delas ut till barn inför sommaren och senare i år.


Så här går den digitala insamlingen till: swisha helt valfri summa genom att använda QR –koden som du ser här nedanför. Varje krona är värdefull! Klicka här för att läsa mer.


Barnens roll är att inspirera de vuxna i sin närhet att dela gruppens insamling till vänner, bekanta, arbetskamrater och släkt. Självklart kan barn själva agera via sociala medier, e-post eller sms. Precis som i Majblommans traditionella insamling är barnen experterna. Bara fantasin (och Folkhälsomyndighetens rekommendationer) sätter gränser för hur Majblommans digitala insamling kan spridas och samla in pengar!


20 % av pengarna går till klass 5, Sonfjällsskolan Hede, 40 % till lokalföreningen i Hede och 40% till Riksförbundet.


Tack för ditt stöd hälsar Sonfjällsskolans åk 5.

Text: Anethe Kraft

Bild: Majblomman.se


Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page