top of page

TIDIGARE

INLÄGG 

Majbrasa - i miniformat ännu en gång


Ja då var det dags igen för vårt härliga välkomnande av våren, av sköna maj. Men även i år måste vi tänka till och fira på ett nytt sätt. Själv känner jag att man börjar faktiskt bli riktigt van med det här nu. Man tänker på avstånd, antal personer och även att allt inte är som det har varit tidigare. Vi får göra det bästa av situationen helt enkelt. Även om jag längtar kopiöst mycket efter det som vi tidigare ansåg vara så självklart: Umgås, träffas i sällskap, ja ju fler desto bättre, har ju mitt motto varit tidigare måste jag erkänna. Men vi måste hålla ut - tillsammans -fast på avstånd!


Våran familj kommer nog fira hemma på gården med en varsin kratta i näven, försöka dra ihop gammalt gräs, halvt förmultnade löv och kratta ut det sista som ligger kvar av snön hemma på vår gård. Sedan kommer vi att tända upp en härlig brasa ute på gården, i vår lilla eldstad. Ja vi blir på sin höjd alla i familjen och det går minsann inte av för hackor! Såklart blir det väl något mumsigt vi tillagar över den öppna elden och välkomnar sköna maj med ett litet försiktigt "hurra!".


Tagga gärna #hedeinfo i era inlägg hur Ni firar valborg!


På Härjedalens kommuns sida ligger följande information ute:

Valborgsfirande och majbrasa kan både vara en allmän sammankomst eller offentlig tillställning. Den som anordnar en allmän sammankomst eller offentlig tillställning ska begränsa antalet deltagare till högst åtta.

Det saknar betydelse om den allmänna sammankomsten eller offentliga tillställningen kräver tillstånd eller inte; den omfattas ändå av begränsningen av antalet deltagare. Om sammankomsten eller tillställningen är utomhus spelar heller ingen roll. Kontakta Polisen om du har frågor kring allmän sammankomst och offentlig tillställning mer information finns på www.polisen.se. Om du ordnar någon form av servering gäller föreskrifter om tillfälliga smittskyddsåtgärder på serveringsställen. De säger bland annat:

  • Endast servering till sittande gäster

  • Max fyra personer per sällskap

  • Minst en meters mellanrum mellan de sittande sällskapen

  • Ansvarig måste se till att trängsel inte uppstår

Fullständig information om gällande regler finns på www.folkhalsomyndigheten.se. Vid frågor om servering kontakta kommunens livsmedelsinspektörer Telefon: 0687-161 00

コメント


bottom of page