top of page

TIDIGARE

INLÄGG 

Majbrasa som välkomnade våren!


Sista april. En av Sveriges fina traditioner som har fått pausa under pandemin. Men igår kväll var det äntligen dags på flera ställen i Sonfjällsbygden!

Vid 20-tiden tändes brasan intill Ljusnan vid Hede Camping. Runt brasan samlades närmare 150 personer, unga som gamla, bofasta och besökare i en härlig blandning! På området stod elever från årskurs 7 Sonfjällsskolan och serverade fika och korv under hela kvällen!


När brasan var tänd var det läge att tillsammans utbringa ett fyrfaldigt leve för våren. Runt 20.30 stämde sedan Hede/Vemdalskören upp till sång under ledning av Bengt Isaksson.

En otroligt vacker stund där körens toner, brasans sprak, Sonfjället siluett i bakgrunden och Ljusnans strömmande vatten som ringlar förbi, kvällsolen som kikade fram, barnens skratt och folkets sorl i en härlig blandning. Det här är något som jag har saknat under sista två åren!

För det är något visst med majbrasa och dessa vårsånger, det är först på man inser att den långa vintern är slut och sommaren strax är här. Men nu först njuter vi av den Härjedalska våren!

Tack till alla er som kom och var med oss under denna kväll! Ett extra tack till kören, sjuorna och grabbarna på HFG!

Vi tycker att såna här tillställningar är viktiga för byn och området, för gemenskapen och trivseln.

Precis som marschallkvällar, städdagar, flaggor och blommor, som pyntar vår by och annat som vi gör för att öka trivseln!


Gillar du vad Hede Framåt, som är en del av HFG - Hede Företagargrupp gör och vill stötta vårt arbete? Då är man varmt välkommen att antingen swischa valfri summa på 1234 945 622 eller bli medlem i HedeFramåt (privatpersoner) eller Hede Företagargrupp (företag). Tack för Ditt stöd!

Läs mer här: hedeforetagargrupp.se


Text o bild; Olivia

Comentários


bottom of page