top of page

TIDIGARE

INLÄGG 

Nationaldagsfirande 6 juni i Hede och Härjedalen

På grund av nån slags miss så hade härjedalens nationaldagsfiranden fallit bort i den gemensamma annonseringen som Jämtlands länsstyrelse lagt ut.

Vi hjälps väl åt, allesammans att sprida infon om vad som händer i Hede men även övriga Härjedalen;

//Olivia


Från Härjedalens kommun kommer följande text:


Tisdagen den 6 juni firar vi nationaldagen tillsammans! På hembygdsgårdarna i Sveg, Hede, Vemdalen, Ytterhogdal och Fornminnesparken i Funäsdalen blir det aktiviteter, musik och förstås gofika! Härjedalens kommun välkomnar nya svenska medborgare och delar ut smycken till nyfödda härjedalingar.


Se program nedan. Välkommen!


Hede hembygdsgård

Kl 12-15

Kakfrossa, musik av Jämmerdalens spelmän, Progruppen sjunger, Tipsrunda för barnen och utdelning av kommunens gåva till nyfödda och nysvenskar.


Arr: Hede hembygdsförening och Härjedalens kommun.


Vemdalens hembygdsgård

Kl 12

Cafét öppnar med gott hembakat bröd, det finns även korv med bröd till försäljning och flötgröt.


Utställningsmiljöerna i det påbörjade minimuseet är öppet. Där kan du gå runt och läsa om hur familjen Halvarsson, Skott som numera bor i gården (1890-tal) har det och vilka handverktyg och hjälpmedel de hade till förfogande.


Visning av hantverk som gjorts i vinter av flitiga hantverksdamer. Allt hantverk kommer att delas ut som vinster i sommarens tombola på bland annat hantverksdagarna.


Lotteri. Lekområdet öppet för barnen. Bygdeforskningsgruppen är på plats och säljer häften med berättelser om bygdens historia.


Kl 13.30

Alla hälsas välkomna.


Cirka 13.45

Lisa Sjelin, Härjedalens kommun, välkomnar nya svenska medborgare och delar ut smycken till nyfödda härjedalingar. Vemdalens hembygdsförening uppmärksammar några som har gjort en god insats för föreningen.


Cirka 14

Levande musik av Jämmerdalens spelmän. Vi sjunger nationalsången tillsammans.


Dagen arrangeras i samarbete med Studieförbundet vuxenskolan och Härjedalens kommun.


Gammelgården i Sveg


Kl 11-15


Underhållning av Kulturskolan/Emmas. Serveringen öppen samt försäljning av flötgröt, kolbulle och korv. Vinn fina priser i vår tombola.


Kl 13


Nationalsång och flagghissning, efter detta tal. Härjedalens kommun välkomnar nya svenska medborgare samt delar ut smycken till nyfödda Härjedalingar


Arr: Gammelgården i Sveg och Härjedalens kommun.


Ytterhogdal hembygdsgård Gammelträde

Kl 12-15

Musik. Försäljning av kaffe och fika.


Arr: Hembygdsgården i Ytterhogdal och Härjedalens kommun.


Forminnesparken Funäsdalen

Kl 13

Samling vid Härjedalens Fjällmuseum för gemensam marsch till fornminnesparken. Tännäs barnkör uppträder. Sång, musik och nationaldagstal. Lotteri och fiskdamm. Servering av kaffe och våfflor.


Arr: Härjedalens Fornminnesförening och Härjedalens kommun.


Foto lånat från Hede hembygdsförening facebooksida!

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page