top of page

TIDIGARE

INLÄGG 

Nominerad till Guldstjärnan 2020:


Stort grattis till Svenska kyrkan i Hede som är en av de nominerade till årets serviceföretag, Guldstjärna i Härjedalen med motiveringen:


"Under pandemin har kyrkan i Hede kavlat upp armarna och genomfört en samhällsinsats utan like. De assisterar Hedeborna med tex handling och hemkörning av dagligvaror men också

samvaro, samtal och utekonserteter på äldreboendet. Tack vare kyrkan får många en dräglig och bra tillvaro trots nya sociala riktlinjer".


Hedeinfo kontaktade Svenska kyrkan i Hede, Hedebygdens församling och bad dem berätta hur de har jobbat och hur det känns att få denna nominering:


"Apropå nomineringen till Guldstjärnan 2020:

Det känns ju fantastiskt att bli nominerad, förstås! Hela Härjedalen består ju av service, till oss som bor här men också till alla turister som år efter år återvänder. Att då bli nominerad till en utmärkelse om service är ju toppen! Det är en överraskning, samtidigt som vi har förstått på alla dem vi möter att det är uppskattat det vi gör.

Självklart har det funnits stunder när känslan av hopplöshet har infunnit sig, men det går ju över när människor uttycker sin tacksamhet. Vår turné på äldreboenden, utomhus förstås, var väldigt uppskattade, trots att det var under de riktigt heta sommardagarna! Många tack och leenden när en matkasse lämnats på bron. Många trevliga samtal har det blivit också, så vissa rundor har tagit lång tid! Då blir behovet tydligt, inte bara mat behövs i en isolering pga pandemin, utan också mänsklig kontakt och hopp om framtid och att det ska gå över. Det är nog de samtalen och kontakterna som vi tar med oss framöver. Hur kan vi fortsätta vara ute och möta behov som är svåra att formulera i ord?

Firar nomineringen gör vi väl genom att känna stolthet och uppmana alla att rösta, men självklart på den kandidat eller företag som de vill!!!


Tack för nomineringen!


/Svenska kyrkan i Hedebygden"


Comentários


bottom of page