top of page

TIDIGARE

INLÄGG 

Nu har jag lämnat över..


I februari arbetade jag, Olivia min sista dag på Hede Företagargrupps (HFG) kontor. Jag lämnade då över till Luttan, som Ni alla nog känner sedan tidigare att styra skeppet. Hon påbörjade sin anställning på halvtid i fjol vår och har nu ökat till 80%. Inom kort kommer Luttan att få en ny kollega vid sin sida. Denna person får jag nog intervjua lite längre fram.


Jag har under mina år på Hede Företagargrupp varit med i en otroligt spännande och utvecklande resa, där mycket har hänt. Jag är otroligt tacksam för alla människor som jag har träffat under årens lopp, i alla möjliga olika sammanhang. Alla positiva, snälla ord och stöttning tar jag med mig i min ryggsäck! Och nu senast alla lycka-till- hälsningar när jag skulle få påbörja en nytt arnete. Jag kommer dock att fortsätta med vissa av uppdragen som jag även roddat med senaste åren såsom Hede Byfest och andra arrangemang. Dessa passar bästa att skötas via Hedeinfo, så det är mig ni kommer ha kontakt med även i fortsättningen om det. Och det ser jag fram emot!


Före er som inte riktigt känner till verksamheten som HFG sysslar med så tänkte jag passa på att berätta lite grann, även om jag nu slutar där så tycker jag att det är fantastiskt att denna ideella förening som arbetar aktivt för utveckling i Sonfjällsbygden. HFG driver sedan många år Hede Turistinformation som sedan årsskiftet inte får något ekonomiskt stöd, precis samma indragningar som för alla andra turistinfos i kommunen. HFG väljer nu att även i fortsättningen driva turistinformation, men med lite mindre öppettider.

Under det senaste året har verksamheten fått ett tillskott i form av projektet som vi har drivit: Sonfjället natur och kultur som invigdes i juli 2019. En mötesplats med utställningar. Under samma tak har HFG ett kansli där man bland annat sköter om de tre fastigheterna med ett 30-tal lägenheter som ligger mittemot Fjällhälsan. Alla lägenheter är uthyrda samt finns en kö på ett 30-tal personer. Härifrån sköts även Boka Härjedalen of Sweden, en boendeförmedling för turister med privata boende som hyrs ut i hela Härjedalen. HFG har under de senare åren köpt både Hede Camping med utomhuspoolen och 18-håls Golfbanan intill. Campingen har vi under de senaste åren drivit i egen regi och under vintern sköts den administrativa delen från kansliet. Här har vi haft en fantastisk ökning av husvagnar som stannar hela säsongen eller hela året. Vi har gått från 11 till 44 vagnar på ett par år! Golfbanan sköts om av Hede Vemdalens Golfklubb och nu under de senaste två åren har vi även använt golfbanans yta under vintertid och tillskapat ett längdspår. Både sommar och vinter är det Öhrmans Allservice sköter om anläggningen med stor omsorg. Tillskott i verksamheten har även under den senaste tiden varit kallförrådet Magasinet på Nårsia samt marken invid Hede Camping där vi i somras byggde upp ett utegym och hundrastgård. Dessutom genom ett fint samarbete med Härjedalens kommun en otroligt fin lekpark!


Jag vill nu passa på att tacka mina fina "gamla" kollegor på HFG som jag kommer att sakna; vaktmästarna Staffan, Ove och Luttan och passar på att önska dem varmt lycka till i framtiden!


... Ja, just jag! Ni kanske undrar var ni hittar mig framöver? Ja det är inte så långt bort!

Jag arbetar numera på Hede Kommunkontor där Solweig har gjort en fin överlämning av arbetsuppgifterna på lokalkontoret och lämnat över stafettpinnen till mig.

Så vi ses nog på byn ändå!


Bilder och text: Olivia /Hedeinfo


Comments


bottom of page