top of page

TIDIGARE

INLÄGG 

Nu skapar Charlie hyllningsbilden av Bröderna Ljusberg i Hede


Det skapas för fullt just nu i Hede! Charlie Granberg, hemmahörande i Ljusdal vann den tidigare tävlingen där man skulle plocka fram en bild och måla den på en fasadvägg i Hede.


Väggen vid Sonfjällsskolans gavel kom på förslag till Oss på Hede Företagargrupp när vi diskuterade hur bröderna skulle hedras. Och det blev en lämplig plats, tyckte vi i styrelsen som presenterade idn för Kultur & Fritid på Härjedalens kommun. Skolan som kommer byggas om, har planerat att ha denna byggnad som bild & musik-undervisning bland annat. Att gaveln pryds med denna vackra målning är fantastiskt. Det väver ihop byn på ett bra sätt.


Placeringen känns naturlig med tanke även på den lilla parken med sittbänkar som finns i anslutning.

Där får man en bra blick över Sonfjället, både fasadmålningen intill, samt den äkta varan som reser sig bakom husen. Dessutom vetter Ljusbergsporträtter ut över Hede Kyrkogård, där de båda bröderna har sin sista vila. Området sammanvävs nu bra med tanke på att Hedes nya bibliotek ligger tvärs över gatan. Ett riktigt kulturstråk i Hede!


Vi fortsätter följa Charlie Granbergs arbete under veckan! Han började med att klottra på väggen för att orientera sig, istället för de klassiska rutmönstervarianten. En fin liten hälsning, som nu göms vartefter.


Ni om har passerat Färila, har säkert sett ett av hans tidigare arbeten av "Pekis" på en fasadvägg centralt i byn. Ett otroligt konstverk!

Kika på @charliegranberg_art


// Olivia Hedeinfo

Comments


bottom of page