top of page

TIDIGARE

INLÄGG 

Nya fräscha lokaler för Räddningstjänsten

Skriven av Rosita Persson 15 november 2018

Tisdagen den 13 november fick jag följa Peter Persson runt i Räddningtjänstens nya stora fina lokal i delar av gamla Samhall. Idag är det en vecka sedan de flyttade in och allt är inte riktigt klart än. Här får vi plats med alla våra fordon. Innan hade vi antingen skotern eller båten i kommunalförrådet beroende på årstid. Här finns omkädningsrum för killar och tjejer med gemensam bastu som inte är invigd än. Ett kontor, myshörna och ett konferensrum med kök. Här kan vi bl.a. ha utbildningar på distans berättar Peter.

Räddningstjänsten startade i Hede i mitten på 40-talet och då i huset mitt emot Dahlia/gamla järnhandeln berättar P-O Sundt som var med i Räddningstjänsten i 36 år. Flytten till Thunells bussgarage var 1992.

Det satsas lite i Hede eftersom Räddningstjänsten här ligger mitt i Härjedalen. Endast Hede har en skärsläckare och de var först ut i Härjedalen (nr 2 i Jämtland) med att få nya kläder. Nya hjälmar ska det också bli så småning om. Roligt att få vara först någon gång skrattar Peter. Han har varit med i Räddningstjänsten sen 1997 och jobbar nu som styrkeledare. Då planerar man jobbet och står på sidan om och ser till att allt funkar för sin grupp. I Hede finns 4 grupper med 3+1 i varje. Varje tisdagskväll är det övning och några dagar om året har de en heldags övning i Östersund. Nästa gång är det halkkörning med lastbil som gäller fortsätter Peter.

Räddningstjänsten i Hede söker personal. Du som är intresserad av att hjälpa till när samhället kräver så är detta ett väldigt intressant extra jobb. Man har oftast jour var 4: de vecka, måndag kl 6.00 till nästa måndag 6.00. Utbildning får man utav räddningstjänsten. Vi söker helst kvinnliga brandmän, men självklart även manliga. Vid intresse ring områdeschefen Syd, Roger Olsson på 063-14 80 48.

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page