top of page

TIDIGARE

INLÄGG 

NYHET! härligahärjedalen.se - för stimulera inflyttning


Härjedalens kommun lanserade igår sin nya webplats där man tagit fasta på begreppet "Härliga Härjedalen" som tidigare använts flitigt i vårt landskap, men som genom åren försvunnit i de starka destinationsnamnen. Härjedalen har ju så mycket mer! Det är ju inte bara fantastiskt att åka hit på fjällsemester, utan det är ännu mer härligt att kunna kalla Härjedalen sitt hem!


Webben är framtagen genom intervjuer och arbetsgrupper där bybor, bofasta, inflyttare, hemflyttare och de som har bott kvar har deltagit. Ett arbete som pågått under en längre tid där flera från de flesta byar har fått medverka. Webben kommer att fyllas på med både innehåll och olika funktioner vartefter!


Länk till webben hittar ni här https://www.harligaharjedalen.se/ Och följ gärna instagramkontot: 


Herjedalen.se skriver 11 april 2022:

Befolkningen i Härjedalen ökar men vi vill bli ännu fler. Som en del i arbetet med att öka inflyttningen har en ny webbplats tagits fram. Den nya webbplatsen ska erbjuda information som den som är nyfiken på Härjedalen kan behöva. - Vi har samlat information som vi tror att inflyttare har nytta av, som boende, familjeliv, arbete och utbildning. Vi har också samlat berättelser från människor som flyttat till Härjedalen och som vill dela med sig av sin resa till att bli härjedaling, säger Linnéa Rohlin, landsbygdsutvecklare på samhällsutvecklingsförvaltningens utvecklingsavdelning. Framtagandet av webbplatsen ingår i projektet "En attraktiv region" där Region Jämtland Härjedalen tillsammans med länets alla kommuner och bland annat Länsstyrelsen, Jämtkraft och Länsförsäkringar gör en gemensam satsning för att stärka regionens attraktivitet, underlätta kompetensförsörjningen för regionens arbetsgivare och öka antalet invånare. I ett första steg ska webbplatsen vara en gemensam plattform för kommuninvånare och potentiella inflyttare för information och inspiration som sprider goda exempel och bidra till att skapa stolthet hos invånarna. I nästa steg ska webbplatsen utvecklas till att också innehålla funktioner som bland annat annonser för lediga jobb och bostäder.Text: hedeinfo och herjedalen.se


Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page