top of page

TIDIGARE

INLÄGG 

Nyhet! Välkomst-teamet i Sonfjällsbygden


Som ni säkert redan vet så jag vurmar för allt möjligt i Sonfjällsbygdenområdet och jag tycker att vi har det fantastiskt bra här! Jag vet att många som flyttar hit känner sig OTROLIGT väl mottagna, just här.


Men för att känna sig ytterligare lite extra väl mottagna har jag kontaktatet par olika personer och skapa en liten "välkomst-team" - några bofasta som kan liksom vara en grupp som man kan vända sig till OM man är på väg och flytta hit och har nån specifik fråga, men kanske allra helst NÄR MAN HAR kommit hit!


Tanken är att man kanske kan matcha lite, tex en barnfamilj i samma ålder som sina egna barn och då lättare introducera dem i träning (fotboll, curling eller nått), ses i lekparken eller på badet, höra om de ska med och grilla korv eller ut och gå. Personerna i teamet gör det helt frivilligt, hela ideellt och när de har tid och möjlighet.


De kan vara så att den nyinflyttade har några frågor om hur badet på skolan funkar, biblioteket, hur man tar sig till slalombacken, vad som finns i byn och hur man hittar. Jag efterlyser några fler för att göra gruppen bredare så hör av er till mig om ni kan tänka er att vara med och även fler frivilliga från byarna runt Hede:

Långå, Hedeviken, Råndalen, Ransundet, Särvsjön och Medskogsbygget.


Planen är att man typ 2 gånger per år träffas allesammans, välkomst-teamet och de nyinflyttade och tex grillar korv tillsammans.


Tänker att info om gruppen kommer att ligga ute under fliken flytta hit i om närmare dagarna, på Hedeinfo till en början och såklart får alla här i området tipsa om detta till de nyinflyttade. Kontakt sker genom mig, Olivia på Hedeinfo. Så kontaktar jag Er i gruppen när förfrågan kommer in. Visst låter de roligt!! Nu kör vi!


Välkomst-teamet i Sonfjällsbygden

0707379740

Text och bild: Hedeinfo


bottom of page