top of page

TIDIGARE

INLÄGG 

Omtänksam, hållbar och lokal julklapp - Javisst går det!


Nu såhär i juletid är det inte så lätt att hinna med eller ens komma på vad man ska köpa i julklapp till sina nära och kära. Jag upplever idag att alla redan har "allt" och vad ska man då hitta på att lägga under granen? Dessutom vill man kanske tänka lokalt och hållbart, framför genom att gynna våra lokala handlare, butiker och aktörer i området.


Presentkort kan ju alltid passa, för då får ju mottagaren välja själv vad den vill köpa och då går det ju tillbaka till "våra" butiker. Och vill man ha någon liten grej så att det blir ett paket med presentkortet i, brukar våra handlare vara mycket påhittiga! Flera butiker håller extraöppet nu innan jul. Det gör dom för vår skull! Kika på Hedeinfo´s startsida så har du öppettiderna på ett och samma ställe.


Under många år har det varit populärt att skänka en slant i en välgörenhetsorganisation i någons namn och ge bort detta. Men vi kan ju tänka ännu mer lokalt även i den frågan: Ett exempel är Fjällhälsans gåvofond där man som både privatperson och företag kan lämna ett bidrag och ge bort som julklapp. Gåvofonden går då tillbaka till Fjällhälsans verksamheten och till fjällhälsans personal.


Det finns såklart många olika föreningar och företag som vi vill stötta i vårt område. Många gånger vill man ju visa sin uppskattning till allt de gör och för att de finns här för oss. Det här kan ju vara ett bra sätt! Det här var ju bara exempel hur man kan få till en fantastisk omtänksam, hållbar, lokal och ganska klimatsmart julklapp! Gäller bara att tänka utanför boxen/julklappen.


Foto:

Paketen: Hede färg & måleri

Tomtenissen: Möbelmästarna Härjedalen

Comments


bottom of page