top of page

TIDIGARE

INLÄGG 

OS-medaljören besökte Hede - där allt började!


Fredrik Lindberg, flerfaldigt medaljör i både VM, EM och inte minst OS besökte under tisdagskvällen moderklubben Hede Curlingklubb. Det var här allt började 1997 när Fredrik tillsammans med sin familj bodde i Hede och provade på curling för första gången. Att han idag, 23 år senare skulle sitta här med en hel hög av guld-, silver- och bronsmedaljer från EM, VM och OS kunde han aldrig ana, berättar han när han visar upp medaljerna för oss som var på curlinghallen denna kväll.


Under hans besök i Ljusnehallen var han först med under juniorträningen, när ett 20-tal barn och ungdomar fick chansen att få lite extra tips, trix, passa på att ställa sina frågor och känna känslan av att ha en riktig medalj från en sån stor tävling i sin hand. Vissa var nog lite blyga men ganska många passade på att fråga Fredrik några frågor såsom:

"-Är det riktigt guld i medaljerna?" Fredrik berättade att de inte var gjorda av guld.

"-Hur mycket väger egentligen OS-medaljen?" Bronsmedaljen väger nästan ett halvt kilo, som ett halvt mjölkpaket, förklarade Fredrik. Någon ställde frågan vilken medalj som han var mest stolt över, och det var bronsmedaljen från OS i Sotji från 2014, utan tvekan.

Jag passade på att fråga en av juniorerna som tränar varje vecka om det här, och pekade på medaljen, var nånting som han kommer sträva efter att ha hemma på sin vägg om några år. Och det var det!

Ett mycket inspirerande besök för våra juniorer i området!

Efter juniorerna var det dags för de äldre att komma på denna medlemskväll. Det var runt 15 medlemmar som passade på att komma till hallen för att ta goda råd om både slajden, tekniken och isen av Fredrik som numera är coach till världens bästa curlinglag. Kvällen avslutades med fika och prat om både minnen och erfarenheter. Klubben fick en signerad tröja som kommer pryda vår fina hall! Gubbarna säger att det är ett minne för livet att ha besök av Fredrik ikväll! Tack Fredrik för din tid och tips och att du besöker moderklubben och testar vår unika is!

Text & bilder: Hedeinfo samt HedeCK

Comments


bottom of page