top of page

TIDIGARE

INLÄGG 

Promilleräjjs - Nyhet som blev succé


Långå nytta och nöje genomförde under Hede byfest-veckan ett nyhet i deras program:

Promilleräjjs! Solen sken och regnet som man smått hotat med tidigare under veckan var som bortblåst. Redan en halvtimme innan start var de första deltagarna på plats och startklara för att ge sig ut på grusvägen som är ca 10 km mellan Halvfari och Långå. Men de fick ge sig till tåls och de första av de 36 startande fick ge sig iväg kl 12!


Tanken var ju att man skulle cykla grusvägen mellan Halvfari och Långå, som i folkmun kallas sedan urminnestider för just Promillevägen. (Kan ju även inflika att det går en promilleväg mellan Hede och Hedeviken med. )

-Ja, det där kunde ju misstolkas men det bjussade vi på, menar en i styrelsen och skrattar.

Långå Nytta och nöje har sedan ett par år även kört andra varianter på just "räjjs" såsom Pulkaräjjs (bob och pulkor) , Veteranräjjs (fordon av veteranmodell) och utökande nu i år med ett Promilleräjjs (cykel)

Längs vägen blev det (minst) 8 stopp med olika stationer med frågor, kluringar och olika sätt att samla poäng längs vägen.

Väl framme i Långå var grillen varm och barnen som deltog bjöds på korv med bröd och dryck. De övriga deltagarna och åskådarna kunde köpa både hamburgare, dryck och som alltid i Långå smarrigt hembakt fikabröd.


Dessa deltagare kammande hem priser:

1: Andreas Rolén

2: Arvid Myhr

3: Liam Kvarnström

4: Emil Hoflin

5: Leif Sammelin

6: Alexander Wemhammar


Tack till alla som kom och deltog under dagen, som deltagare och som åskådare!

-Vi hoppas kunna att genomför Promilleräjjs även nästa år under Hede Byfest, kanske rent av i 2 olika varianter, men det återstår att se! Håll utkik på www.hedebyfest.se.


Text & bilder: Långå Nytta o NöjeOpmerkingen


bottom of page