top of page

TIDIGARE

INLÄGG 

Rändåfallet är min favorit

Jag heter Robert Stenerhag och är 46 år gammal. Jag bor i Borlänge och min anknytning till Sonfjällsbygden är att mina föräldrar byggde en stuga i Skärsjövålen på 70-talet, tror det var 1977. Den har de fortfarande kvar. Under 80-talet var vi hit på vintrarna för att åka skidor och i augusti för att plocka hjortron. Som vuxen har det varit lite blandat med hur ofta jag varit hit, speciellt sen de lade ner liften i Skärsjövålen. Då har inte intresset att åka hit på vintern varit så stort för min del då jag är mer intresserad av att åka utför än på längden.


De senaste 17 åren eller så har mina resor hit mest handlat om att fota eller för att låta barnen (19, 18, 14 och 11 år) få åka skidor. I år har dessutom mina resor hit varit ett sätt för mig att komma bort från stressen hemma då jag var på väg att gå in i väggen i vintras och behövde hitta något som får mig att koppla bort stressen. Då jag trivs med lugnet här samt tycker om att vandra och fota vattenfall. Jag har varit upp på Sonfjället vid två tillfällen och fotat några av vattenfallen häromkring, Rändåfallet är mitt favoritfall så dit har jag varit vid alla tre besöken här i Härjedalen under det här året.


Text och foto: Robert Stenerhag

Comments


bottom of page