top of page

TIDIGARE

INLÄGG 

Reko-ring får utmärkelsen GULDKLÖVERN!


Reko-ring Härjedalen har tilldelats

utmärkelsen GULDKLÖVERN fr Centerpartiet på Världsmiljödagen, vilket innebär att alla ni underbara konsumenter oxå fått utmärkelsen för utan er hade vi inte haft någon rekoring!


Reko-ring Härjedalen hittar du som en grupp på facebook där detta står som information:

"Syftet med REKO-ringen är att den ska fungera som köp- och säljplattform mellan konsumenter och lokala producenter av livsmedel, utan mellanhänder.Så att vi har möjlighet att lära känna varandra och veta varifrån vår mat kommer och hur den producerats. I Härjedalen har vi ett fantastiskt skafferi på gårdarna, på fjället, i skogen, i sjöarna och åarna och i byarna. Låt oss dela med oss av detta till varandra på ett enkelt sätt.

Riktlinjer för REKO-ring Härjedalen och hur det fungerar:

-Producenterna skriver annonser som inlägg innan kommande utlämning. I annonsen beskrivs varorna med pris och hur de ska betalas. Alla annonser inleds med datumet på utlämningen.

-Beställning sker genom kommentar till aktuell annons. Producenten bekräftar beställningen. På så sätt är alla affärer är uppgjorda i förväg, det sker ingen försäljning på plats.

-Endast livsmedel och direkta biprodukter från egen livsmedelsproduktion.

-Ingen återförsäljning får ske, varje producent säljer endast sin egen produktion som kan vara råvaror (t. ex. kött och grönsaker) eller förädlade produkter (t. ex. saft och sylt)

-Det är producentens ansvar att följa lagar och regler för livsmedel, redovisning och skatt. Kolla gärna med kommunen vad som gäller.


Text och bild :Centerpartiet Härjedalen & reko-ring Härjedalen

Comments


bottom of page