top of page

TIDIGARE

INLÄGG 

Sista april på lite nytt vis i Hede

En mycket trevlig kväll med gott käk och trevlig stämning bjöds vi på, vid Hede Camping igår kväll.

Som varje år, hade en ganska stor majbrasa skapats nere vid Ljusnan och som bara väntade på att få värma sista-april-firarna. Men vädergudarna satte stopp för detta. Tydligen var de inte dags att välkomna våren ännu.


Igår blev de nämligen en ny tappning på firandet. Säkert på fler ställen än bara Hede. Gänget som jobbade i går kväll på Hede Camping skapade en otroligt mysig stämning med eldkorgar och marschaller utanför restaurangen och inne i värmen satt vi och mös, kika ut på eldarna och njöt av en härlig hamburgebuffe.


Jag har varit med om att blåst och torrt vårfnas har satt käppar i hjulet för att våga tända brasor, men en halvmeter snö på brasan, de var nått nytt minsann! Ja, i år kom det ett rejält bakslag i vädret. De hör väl till vanligheten eller en regel att ett bakslag eller två kommer, MEN inte så rejält som i år. Har hört rapporter från lite olika håll men dryga halvmetern blötsnö landade nog under ett par dagar med intensivt snöande! Om de hade varit i december hade nog de flesta av oss skuttat av glädje, ut i högsta hugg med både spade och snöslunga. Kikade man sig omkring nu förra veckan "häla" vi knappt med att sopa trappen. Med en suck skyndade vi oss in igen å satte oss och kikade ut på "eländet"och funderade: blir de nånsin sommar?


Dagen idag, den 1 maj startade dock utan snöfall och med en lite varmare temp, tyckte åtminstone jag. Sköna maj välkommen till vår bygd igen!


//OliviaSenaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page