top of page

TIDIGARE

INLÄGG 

Skolavslutning- F-8 - på ett nytt sätt


På torsdagen hade Sonfjällsskolan sin skolavslutning för eleverna från förskoleklass till årskurs 8. En dag i förväg och på ett nytt sätt. I vanliga fall har under de sista åren har hembygdsgården i Hede översvämmats av anhöriga, släktingar och vänner till barnen, som har fått lyssna på barnens sång, hur rektorn håller tal och betyg och stipendier som utdelas till årskurs 9. Men i år satte restriktionerna för corona stopp för denna tradition. Niorna får istället en egen examensdag idag, fredag.


Lärarna och rektorn på Sonfjällsskolan har även här fått tänka utanför boxen, inte bara med undervisningen i år utan nu även till skolavslutningen. De har verkligen sett till att göra det bästa av situationen och genomförde under torsdagen en annorlunda skolavslutning mot för vanligt. Barnen bjöds på en härlig "sommarfrukostbuffé", fick gå i mindre grupper till hembygdsgården, där de sjöng och rektorn önskade alla en trevlig sommar. Allt detta i mindre uppdelad grupper, utan publik. Vilket föräldrar anhöriga respekterade och följde.

Passar på att önska alla Sonfjällsskolans elever ett skönt sommarlov, med bad, glass och lata läsdagar! Och samtidigt även alla dem som arbetar på skolan en riktigt skön sommar!

Vi ses i höst, förhoppningsvis till en lite mer normal termin än den som ni just fixat tillsammans på bästa vis!


Text: Hedeinfo/Olivia

Bild: Therese Gunnarsson

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page