top of page

TIDIGARE

INLÄGG 

Skolstart efter jullovet - ta vara på stunderna


Idag börjar alla barnen på Sonfjällsskolan igen efter ett långt och välbehövligt jullov.

Skolstarten kommer dock att vara lite annorlunda och flera åtgärder har gjorts för att minska smittspridningen av Covid-19 inom skolans värld.

Det kan hända att allt ändras med väldigt kort varsel, och allt meddelas då via Schoolsoft som vårdnadshavare har i logg till.


Vi måste alla komma ihåg att barnen och ungdomarna som är i skolåldern just nu, är med om en helt annorlunda skolvardag, som vi vuxna aldrig har varit med om. Kom ihåg att stötta era barn, prata med dem, förklara och framförallt lyssna. Det är ju inte bara skoldagarna som ser annorlunda ut! Många "vanliga" aktiviteter är inställda: simning, träning och andra aktiviteter. Men även den sociala biten: träffa släktingar, vänner, grannar och liknande.Försök att göra lite extra med era barn framöver vårterminen: tänd en eld och fixa pinnbröd, spela kort och brädspel, läs böcker ihop, gå på äventyr i vår vintriga värld, leta diamanter i kvällsmörkret, baka tillsammans eller gör olika utmaningar. Ta vara på tiden. Gör något positivt av situationen!Vi drar alla vårt strå till stacken. Både Du och jag. Både vuxna och barn.

Håll ut!


Text och bild: Hedeinfo

Comments


bottom of page