top of page

TIDIGARE

INLÄGG 

Snöflingor är vinterns fjärilar..


När jag var liten, hade nästan alla en broderad väggbonad i köket med ett ordspråk. Eller åtminstone tyckte jag det.

När man satt där som 7 åring, med flätor, glugg och provade läsa de snirkliga bokstäverna och ljuda vad som stod. Ordspråket fastnade, men innebörden förstod man nog inte förrän långt senare.

"Lär dig livets stora gåta..."

"Allt är inte guld som glimmar"

"Borta bra men hemma bäst"


Hemma i vårt kök sitter en liten träskylt, som jag själv gillar skarpt. När vintern känns lång, man suckar djupt när de snöar ända in i maj och man längtar till sommaren. På min skylt står det: "Snöflingor är vinterns fjärilar"


Ja det gäller bara att se det positivt! De beror ju helt på hur man väljer att se på saker och hur man styr sina tankar. Min skylt gör att jag känner hopp, ser med kärlek på allt det vita som singlar ner från himlen och väntar med spänning på att få de årets första vackra färgsprakande fjäril.


Har du nått bra ordspråk eller liknande hemma, i stugan eller lagt nått liknande på minne?


Text och bild: Hedeinfo
Comments


bottom of page