top of page

TIDIGARE

INLÄGG 

Snön - ett hett samtalsämne

Ingen av oss har väl missat att snön har blivit ett hett samtalsämne den senaste veckan! Det har ju fallit ner rätt kraftigt under de sista dagarna i Sonfjällsbygden. Mer på vissa ställen, mindre på andra. Vädret kan ju många gånger vara väldigt lokalt. Det är vi ju vana vid. På flera ställen har snömätandet visat närmare 50 cm pudersnö som kommit och lagt sig som ett vitt fluffigt lager. Fattas bara att det börja blåsa nu, innan plusgraderna packat ihop det hela lite grann.

Ja snön har ju varit en het potatis egentligen hela vintern, allra helst hur svårt det har varit att ta sig fram eller ska jag hellre säga " hålla sig kvar" på vägarna. På sociala medier har det cirkulerat en hel del negativa ord om vissa vägar och dem som sköter underhållet på dessa sträckor och jag tror nog att trafikverket fått tagit emot många samtal och mail. Hur är egentligen vägstandarden från början? Bilarna hamnar oftast i de spår som finns, och försöker man ta sig ur dessa djupa spår blir det lätt en släng. Man ser längs kanske främst 84:an, att någon varit ner på sidan, bromsat kraftigt eller fått en rejäl sladd.

Men jag tänker alla de andra vägarna som sköts om och många gånger har varit helt fantastiska! Man glömmer liksom bort det i allt det negativa! Jag hörde senast igår av flera olika som åkt de mindre vägarna, i byarna runt om kring som verkligen skröt om att vägarna var fantastisk välskötta i vinter. Vägar över fjäll och genom skog som från Hede mot Särvsjön, vidare till Messlingen och Mittådalen och ända ner till Funäsdalen. Jag bor ju i Långå och vägarna inne i byn har varit jättefina hela vintern!

Så jag vill egentligen bara säga: Ett stort tack för att många av våra plogare gör sitt yttersta för att vi alla ska kunna ta oss fram! För många av oss är det ju inte resan till och från semestern, utan det är till och från jobb, skola, dagis och vägen hem till vår familj.

Var rädd om er i trafiken och ta god tid på er. Bättre att komma fram sent än inte alls.

Bild: Wix

Text: Olivia/Hedeinfo

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page