Sonfjällsbygdens nya besöksmål


Torsdag 14 februari hade Sonfjällsbygdens nya besöksmål "smygöppning" av de nya lokalerna som byggts om och byggts till under det senaste året i Hede: Sonfjället natur och kultur.


Drygt 300 personer kom på smygöppningen och kikade på den första tillfälliga utställningen som handlar om forbönder. -Vi valde att ha smygöppning just 14 februari, eftersom forbönderna gör sitt stopp i Hede för lunch och besiktning av hästarna. Utställningen pågår fram till 30 april. Öppettider hittar ni på hemsidan sonfjallsbygden.se.


Vi kallar det Smygöppning eftersom vi inte är klara med hela utställningen. En stor invigning planerar vi att ha i sommar. Så håll utkik!


Huset ska fyllas med fasta och tillfälliga utställningar om naturen och kulturen i området, i ett nära samarbete med Hede hembygdsförening. Även Hede turistinformation kommer att vara på dennaplats I anslutning till huset kommer även utemiljön göras om, en upplevelsestig skapas, ett utegym, lekpark och hundrastgård byggas. Allt detta på gångavstånd från Sonfjället natur och kultur.


Olivia Söderlund är projektledare för projektet som genomförs av Hede Företagargrupp. HFG har fått medel från Härjedalens kommun, Leader- sjö skog och fjäll samt investerat en hel del själva för att kunna bygga upp detta, ett nav i bygden, en naturlig mötesplats. Varmt välkomna!!

Adress:

Hedeinfo

Olivia Söderlund

Långå Bränna 451

840 93 Hede

bankgiro: 5414-1650

Swish: 070-7379740 - märk Hedeinfo

Innehar F-skatt

  • Instagram
  • Facebook Social Ikon

HEDEINFO

BRÄNNA DESIGN, EVENT & KONSULT

redaktion.hedeinfo@gmail.com

070-73 79 740