top of page

TIDIGARE

INLÄGG 

Sonfjällsskolans julspel - en succé!


Vilken kväll! Det är inte ofta man får chansen att se ett julspel, men tack vare stort engagemang från Eva-Britt och Jan-Erik Nordstrand så genomfördes återigen det mysiga julspelet av årskurs 5 och 6 från Sonfjällsskolan. Eva-Britt började med att hälsa alla välkommen och förklarade att vi nu var delaktiga i elevernas genrep inför onsdagens två föreställningar för eleverna som går på Sonfjällsskolan. Hon berättade om hur duktiga och positiva eleverna har varit under förberedelserna som de har arbetat med under en lång period. Julspelet är en tradition som Eva-Britt och Jan-Erik har genomfört tillsammans med Sonfjällsskolans elever i över 30 år! Här vävs många olika delar in av läroplanen och även kulturskolan. Eva-britt och Jan-Erik riktar ett särskilt tack till Hede Kyrka och alla medarbetare där, som alltid är så samarbetsvilliga och positiva!


Julspelet är en traditionell berättelse om varför vi firar jul inom den kristna tron. Julspelets berättare i år guidade oss med stort lugn och inlevelse om vad som hände längs historians gång. Vi fick träffa herdar, änglar, visemän, ärkeängeln och självaste Josef och Maria som var på väg till Betlehem för att skattskrivas. Även en liten skymt av Jesusbarnet i famnen på Josef och Maria. Barnen bjöd på mycket musik och vacker sång. När julspelet led mot sitt slut ville inte applåderna tystna utan det blev ett extranummer. Barnen kastade då oss fram till 2019 och framförde en sång med ungefär samma innebörd som julspelet: "Välkommen hem"


Jag vill, tillsammans med många andra framföra ett stort tack till Eva-Britt och Jan-Erik, som gör det möjligt för oss under många tillfällen varje år att få se barn och ungdomar få växa och prova på både musik och teater som aldrig annars hade varit möjligt! Stort tack!

Foto: Hedeinfo

header.all-comments


bottom of page