top of page

TIDIGARE

INLÄGG 

Spökjakten i Långå lockade hundratals!


En lång rad med bilar ringlade in genom Långå by igår kväll, nästan så man trodde att 84:an hade plötsligt stängts av. Alla hade dock samma mål: Banan i Långå. Föreningen Långå Nytta och Nöje hade återigen bjudit in till att leta Långåspöket.

Regnet duggade och en lätt dimma smet in i den mörka höstskogen. Lagom rysligt kuslig stämning. Kuslig musik spred sig genom skogen och ett vrål hördes då och då. Jakten började vid banan och sedan ner mot den gamla sågen. Det syntes att en gammal mumie redan gått just den här vägen och tappat lite av sina vita trasor när han fastnat i buskar och snår... Inne i den gamla sågen hördes rysliga ljud och rätt som det var gormade Långåspöket till och försökte skrämma iväg spökjägarna. Längre fram möttes man av en elakt skrattande galning som hade fastnar vid en gammal träkärra. Stigen vek sedan av in i mörkare skogen, längs vägen stötte man på både det ena och det andra.

Under slingan skulle barnen som deltog räkna alla de olika monster som de kunde se längs vägen och även svara på några andra frågor och var sedan med i utlottningen av priser. Vinnarna är kontaktade per telefon, och det finns att läsa på Långå nytta & nöjes facebooksida. Uppskattningsvis lockade spökvandringen i Långå runt 150 personer i år. Ett evenemang som föreningen gör helt gratis.

Gillade du spökkvällen och vill du stötta föreningen med ett litet bidrag så går det utmärk att göra (bankgiro: 910-5313 - märk: spöke).


Text & bild: Hedeinfo


Opmerkingen


bottom of page