top of page

TIDIGARE

INLÄGG 

Stickning är lite som ett gift

Skriven av Rosita Persson 3 februari 2019

Reidun Överby-Sundin är född 1963 och kommer ifrån Långsele. Hon gick på Gudlav bilderskolan i 40 veckor och läste till sjukvårdsbiträde. Sen blev det vårdlinjen i Märsta i 2 år. 1979 fick hon sonen Joakim som skänkt henne 2 barnbarn. Från 1985-1992 jobbade Reidun i Sigtuna kommun som barnskötare då hon blev sjukpensionär för sin fibromyalgi. (Fibromyalgi är en livslång sjukdom som oftast drabbar kvinnor. Symtom på sjukdomen är smärta i kroppens mjuka delar, men även onormal trötthet och tarmproblem är vanliga. Värme och stretching minskar smärtorna, medan kyla och stress förvärrar dem.) Hon fick ännu en son 1997 men tyvärr dog Jack bara 3 månader gammal.


Reiduns syster Britt-Marie bodde i Kolbenshån och på så sätt fick hon upp ögonen på Härjedalen. 2001 hyrde Reidun ett hus i Långå och 2004 fick hon hjälp av en stilig kille att byta däck på bilen. 2007 blev det giftemål med Roger Sundin.


Reidun är ordförande i Långågårn och driver webbutik, sommarcafé och loppis. Hon säger att stickning är lite som ett gift. Hon utför healing och chakrabalansering. Reidun lägger även stjärnor med tarotkort och gör husrensningar och letar saker.

bottom of page