top of page

TIDIGARE

INLÄGG 

Stina Håkansson


Skriven av Rosita Persson 30 januari 2012


Mitt liv efter byn… Stina Håkansson föddes år 1981 och har vuxit upp i Hede i Härliga Härjedalen. Mina föräldrar kommer från Hede och bor fortfarande kvar i byn. Vid 16 års ålder flyttade jag från min hemby Hede till Östersund med min syster. Där gick jag teaterlinjen på gymnasiet i 3 år, eftersom den estetiska linjen inte fanns i Sveg. Under gymnasiet och nåt år efter studenten (2000) arbetade jag med diverse, som exempelvis på Svenska dagbladet som telefonförsäljare, inom hemtjänst och på Åhléns. År 2002 flyttade jag till Stockholm då jag kom in på Calle Flygare teaterskola. Då det är en privat skola var jag tvungen att arbeta på halvtid, vilket jag gjorde i en skobutik. Då började mitt enorma skointresse få liv. Än idag arbetar jag extra på en skobutik i Stockholm. Efter Calle Flygare där jag gick i två år la jag teatern på hyllan för gott. Däremot tog det ett tag innan jag insåg vad jag ville göra, så under tiden pluggade jag lite sociologi på Stockholms universitet och läste lite på komvux. En dag kom det som från en klar himmel: Jag skulle ju givetvis bli socionom! Vårterminen 2006 började jag på socionomprogrammet i Östersund vilket betyder att jag kommer ta min examen till sommaren 2009. Under min studietid har jag även spenderat en hel del tid i Stockholm, dels på somrarna för att jobba, dels då jag haft praktik på 30 veckor totalt, och mycket av min lediga tid. Stockholms känns ju som mitt hem. Där finns min lägenhet, alla mina syskon, mina vänner och förhoppningsvis massa intressanta jobb att söka till sommarn och till mitt framtida yrkesliv.

Commenti


bottom of page