top of page

TIDIGARE

INLÄGG 

Tack för förtroendet och åren i styrelsen


"Min kära förening Hede Curlingklubb gjorde likt många andra föreningar och avslutade säsongen i förtid i mars 2020 och även flyttade fram årsmötet för att minska smittspridningen av Corona och COVID 19.

Men den 25 oktober höll vi stämman med ett litet antal medlemmar nere på Ljusnehallen.                 

Efter att först ha suttit i valberedning sen som sekreterare och de senaste åren ordförande så tackar jag nu Hede Curlingklubb för förtroendet att ha fått vara med och förvalta föreningen med min styrelse.                     

Det är lätt att leda när de grymma hustomtar vi haft och har ordnar och fixar så vi alltid har suveräna isar och kan träna och tävla i hallen och jag önskar Magnus och den nya styrelsen lycka till att driva föreningen framåt.  

Uppdragen i föreningen har inte alltid vart enkelt och när vårt aggregat slutade fungera och hela säsongen 18-19 förstördes innebar det en massa arbete i att hitta finansiering för att kunna köpa in ett nytt aggregat för att ens kunna ha en förening med verksamhet, de vart tufft men vi fick gehör och beviljades bygdemedel på en lite ”vild chansning” som fungerar och är unikt gällande kylaggregat och kylning!

Curling har vart i fokus i hela mitt liv och styrelseuppdragen har jag fått äran att förvalta i hela mitt vuxna liv.

Själv tror jag att hjärtat för klubben och sporten är orsaken att det blivit så många år och efter alla skador och att karriären tog slut redan på curlinggymnasiet och att jag inte kunnat utföra sporten aktivt sedan 1996 så har jag bidragit med mitt engagemang istället genom dessa styrelseuppdrag, engagemang i utveckling och ungdomsverksamheten i alla år.                           

Jag erkänner att jag blir stolt att se Fredrik Lindbergs framgång och veta att den pöjken va jag med och lärde upp nere på Ljusnehallen.  

Jag är även stolt att Hede Curlingklubb har haft 4 ungdomar som gått riksidrottsgymnasiet i Curling i Härnösand och att jag är en av dem, att den enda killen, Fredrik kom längst i sporten är vi andra tre stolta över, eller hur Johanna och Marina J

Jag har minnen i ungdomen där vi reste land och rike rund och tävlade och gemenskapen vi hade där och alla bravader.

Självklart kommer jag inte sluta engagera mig i curlingen då både pappa och barnen spelar och sedan kommer jag stötta Magnus i ordförandeskapet.             

Det känns både skönt och vemodigt att lämna över ordförandeklubban, men det är svårt att vara helhjärtat engagerad när man inte ens bor kvar i kommunen utan i den rollen behöver man vara på plats i Ljusenhallen och som sagt jag flyttar bara över fjället och kommer självklart ändå fortsätta engagera mig i min förening.

Styrelsen tog några viktiga beslut för att kunna bedriva en säker verksamhet för denna säsong Den situation som råder nu är extraordinär och Hede Curlingklubb har tagit ett antal beslut för denna säsong för att kunna spela curling säkert för både medlemmar och deras familjer.

- Barn och Ungdomsverksamheten startas först efter årsskiftet, se kommande annonsering

- Ingen Konferenscurling under säsongen 20-21 kommer genomföras

- Seriespel kommer köras på lokal nivå där alla ansvarar för att hålla avstånd och alltid vara friska när de besöker hallen, vi skippar handskakningar utan tackar för matchen på distans.

Alla medlemmar önskas välkomna att spela med ditt lag i serier eller boka hallen för egen träning.                      

Glöm ej betala medlemsavgiften 350 vuxen 100 barn/ungdom BANKGIRO: 191-3052

Mitt hjärta finns kvar i Hede Curlingklubb och jag kommer kika ner till Ljusnehallen för en kaffe och för att ta del av de spännande seriespelen när jag är hem till Hede och hoppas vi kan köra HEDEMÄSSA till sommaren.

FD Ordförande för Hede Curlingklubb

Helena Bredesen

Håll ut och Håll i och Håll avstånd och Håll er hemma!"

Comments


bottom of page