Tandläkare? Flytta hit, vet ja!


Tänk vilken tur vi har vi som bor i Sonfjällsbygden! Vi har en alldeles egen liten tandvårdsklinik centralt belägen i byn Hede. I vanliga fall är kalendern fullbokad men på grund av läget som råder i världen, så minskar även patienterna under den här perioden. Det var lugnt den här eftermiddagen när jag besökte dem, så det passade väldigt bra för en liten intervju av Emma, Lena och Ann-Christine som arbetade denna dag. Jag möttes av deras varma välkomnande leenden, precis som i vanliga fall när man är patient och kommer dit för en undersökning.


Vi slog oss ner en stund och pratade, för just nu annonserar de efter en ny tandläkare till den här kliniken, eftersom Per nyligen har gått i pension. (För att läsa annonsen som finns på arbetsförmedlingen sida klickar ni här.)

Jag frågar tjejerna hur den nya tandläkaren kan tänkas vara och de sammanfattar såhär:

"Personen ska trivas att arbeta med allmäntandvård och kommer att mötas av en spännande och utmanande vardag på en väldigt trevlig klinik. Folktandvården i Hede är en liten klinik där man gör en insats för vårdbehovet som finns i området. Det är ju såklart viktigt överallt men kanske allra helst här då det är långa avstånd och högt tryck under turistsäsongen. Här arbetar man tillsammans med tandsköterskor och tandhygienister i ett otroligt bra team!

Till arbetslaget hör Hede, Funäsdalen samt Sveg och innefattar 12 personer i verksamheten.