top of page

TIDIGARE

INLÄGG 

Tandläkare? Flytta hit, vet ja!


Tänk vilken tur vi har vi som bor i Sonfjällsbygden! Vi har en alldeles egen liten tandvårdsklinik centralt belägen i byn Hede. I vanliga fall är kalendern fullbokad men på grund av läget som råder i världen, så minskar även patienterna under den här perioden. Det var lugnt den här eftermiddagen när jag besökte dem, så det passade väldigt bra för en liten intervju av Emma, Lena och Ann-Christine som arbetade denna dag. Jag möttes av deras varma välkomnande leenden, precis som i vanliga fall när man är patient och kommer dit för en undersökning.


Vi slog oss ner en stund och pratade, för just nu annonserar de efter en ny tandläkare till den här kliniken, eftersom Per nyligen har gått i pension. (För att läsa annonsen som finns på arbetsförmedlingen sida klickar ni här.)

Jag frågar tjejerna hur den nya tandläkaren kan tänkas vara och de sammanfattar såhär:

"Personen ska trivas att arbeta med allmäntandvård och kommer att mötas av en spännande och utmanande vardag på en väldigt trevlig klinik. Folktandvården i Hede är en liten klinik där man gör en insats för vårdbehovet som finns i området. Det är ju såklart viktigt överallt men kanske allra helst här då det är långa avstånd och högt tryck under turistsäsongen. Här arbetar man tillsammans med tandsköterskor och tandhygienister i ett otroligt bra team!

Till arbetslaget hör Hede, Funäsdalen samt Sveg och innefattar 12 personer i verksamheten.

Men det är stor brist på tandläkare i hela Sverige, så nu uppmanas vi att tipsa vänner och bekanta, grannar eller rent av ta sig en funderare om man själv är stugägare och kanske sugen på en förändring och flytta hit!

-Ta chansen och gör något annat! Här i Hede är det en väldigt varierande tjänst och dagarna ser aldrig lika ut. Vi möter alla olika åldrar och grupper av människor. Det här är en chans att utmana sig inom sitt yrke helt enkelt, berättar Emma som trivs som fisken i vattnet på kliniken.


- Att få följa patienten och kanske familjer i flera generationer är väldigt roligt, berättar Lena som har jobbar här på kliniken sedan 1980, då de flyttade in i de nya fina lokalerna tillsammans med hälsocentral och försäkringskassan bland annat. Ann-Christine har varit nästan lika länge. Alla tre kvinnorna är väldigt överens om patienterna i Hede är helt underbara!

- De är så flexibla, tacksamma, lugna, trevliga och snälla - helt enkelt världens bästa patienter, skrattar Lena.

-Det måste de få en extra eloge för! fyller hon i och det lovade jag att hälsa!

Så ta åt er nu allesammans!Det finns mycket spännande att se och minnas i tittskåpet i receptionen.

Text o bild: Hedeinfo


Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page