top of page

TIDIGARE

INLÄGG 

The Hebbe Sisters underhöll på HedegårdenTisdagen den 21 maj kom The Hebbe Sisters från Arvika och underhöll oss på Hedegården. De tre skönsjungande systrarna Emelie, Josefine och Maria har sjungit sedan de varit små. Mamma och pappa är båda musiker. Flickorna har alla klassisk sångutbildning samt dans och musikal studier bakom sig. - Det är en bra grund att stå på. Vi har byggt upp våra röster så de håller och nu när vi gör program i olika stilar. Vi har en förkärlek till swingmusik men sjunger lika ofta klassiskt och visor.

Vår gemensamma stil är trestämd sång berättar Emelie. Hon är utbildad sångpedagog och skriver alla arrangemang till gruppen. Sedan juni månad förra året frilansar de. Det har varit turnéer till Schweiz, musikvideor, företagsfester, Bingolotto, spelat in två skivor, sjungit till olika band, m.m. De tycker om att resa och se nya platser och träffa nya fina människor . De säger att det var en så fin syn, att se fjället med snö på, när de steg ur bussen vid Hedegården.

De tycker det är skönt att komma hem ibland. Vi bor nära skogen och har varit med om att förlösa tackor och skött om hönsen. Vi gillar lugn och ro berättar tjejerna. De har många planer till hösten. Bl.a. en turné till en festival i klassisk musik i Schweiz, spela in en ny skiva med jazzbasisten Jan Adelfelt och hans Swingtime trio. Vi har några hemliga spännande samarbeten på gång" säger Emelie och mer får jag inte veta.

Så i tisdags fick vi höra svängiga gamla swing låtar och för första gången, vad jag vet, och se steppdans. Flickorna spred  ungdomlig glädje och njutbar stämsång. Vi hoppas att de besöker oss igen! Estrad Norr och Bror Larsson föreningen stod för arr.

Text o foto: Siw Fladvad

Comments


bottom of page