top of page

TIDIGARE

INLÄGG 

Trivs som fisken i vattnet på hembygdsgården


Kent Kristoffersson är född 1972 och på gymnasiet gick han El-tele i Sveg i 3 år. Efter studenten jobbade Kent som vaktmästare på hotellet på Vemdalsskalet innan det blev dags för lumpen 1992. Först ett år på hundtroppen som blev "kvarsittning" i 2 år till. Efter det så alternerande Kent mellan Tännäs Fiskecentrum, som vaktmästare i fjällbyn och en vinter i fjällvattnet, Topsport och i liften på Funäsdalsberget. 1997 tog han sitt pick och pack och drog till Stockholm i 2 år och jobbade på Datex Engström. Där tillverkades anestesi masker. Det är sådana man använder när man söver folk.


Tillbaka till Topsport där en tjej vid namn Elena Micoletic från Skänninge var på besök och skulle fiska. Det blev många fiskekrokar innan telefonnummer byttes. 2000 flyttade hon upp och då bodde paret i Tännäs. Kent jobbade på natt på Fjällsol, sen Hedegården samtidigt jobbade han som vaktmästare på Sonfjällsskolan. Flytten gick först till Långå och men nu bor de i Hede.


Kent fick problem med lederna och blev sjukskriven i omgångar. Jobbade på OK, Järnhandeln och sen Samhall. 2017 fick han jobb på Hede hembygdsgård på kontoret genom Samhall men sen 1 mars 2019 har han fast anställning på halvtid som vaktmästare på samma ställe. Kents stora intresse är fiske men det blir inte lika mycket av den varan längre tyvärr avslutar han.

Comentarios


bottom of page