Denna text är delar av från Tunnbrödsakademins facebook och ni kan gå in och läsa hela texten här.
"Vid foten av nationalparken Sonfjället i Härjedalen driver Marika Kaspergård ett (nästan) året runt-öppet kafé på fäboden @Nysäters fjällgård. Dit kommer besökare för att starta sin vandring eller skidtur ut på fjället, eller för att äta av allt det goda som Marika med personal bakar på plats. En av hennes specialiteter är ett mjukt tunnbröd med egen kryddning som hon gör matiga smörgåsar av. När P4 Jämtland Sveriges Radio hade en tävling om Jämtland Härjedalens godaste tunnbröd i december fick hennes bröd en bronsplats bland över 80 inlämnade bidrag – det säger väl en något!
På senare tid har hon också bakat hårt tunnbröd och vill gärna slå ett slag för det hårda brödet. – Jag tycker att det är dags för revansch för hårt tunnbröd! Det var ju den typ av tunnbröd som åts förr och förvarades i brödkaggar av trä. Men allvarligt talat var det väl inte så jättegott med bara kornmjöl, vatten och salt. Därför måste vi göra det gott igen och lära folk att äta hårt tunnbröd!"
Text: Tunnbrödsakademin
Bild: Marika