top of page

TIDIGARE

INLÄGG 

Turnerande bokhylla med #garanteratbraböcker i Hede


Den turnerande bokhyllan som rest runt i Härjedalen under sommaren har nu landat på Hede Camping. För en tid sedan efterlyste Härjedalens bibliotek olika ställen som kunde tänka sig att ha den färgglada bokhyllan fylld med #garanteratbraböcker hos sig under ett par veckor i sommar. Gärna lite otippade ställen efterlyste, så bland annat HärdalsBua i Lillhärdal och Bilbesiktningen i Sveg har haft hyllan på besök.

Hede Camping ville ju också vara med satsningen att lyfta och stimulera läsfrämjandet genom "garanterat bra böcker"-turnen som ordnas av Härjedalens bibliotek. Böckerna är skänkta av kulturrådet och består av böcker som fått statligt stöd vid utgivningen.


Under vecka 28, 29 och 30 kommer bokhyllan att finnas i receptionen på Hede Camping. Alla är välkommen att kika bland böckerna, låna med dig en bok ut till filten vid poolen, läs lite under lunchen på uteserveringen eller sätt dig under ett träd på campingen område. Njut av en stunds god läsning! När du är klar ställer du såklart tillbaka boken i bokhyllan. Det finns böcker för alla åldrar!

Info från kulturrådet

Varje år ger Kulturrådet ca 36 miljoner kronor i stöd till utgivningen av kvalitetslitteratur i Sverige. Nästan 800 böcker från 150 bokutgivare får stöd. I stödet ingår att böckerna köps in och distribueras till folkbibliotek. I dag tar 285 bibliotek i Sverige emot böcker från Kulturrådet. Böckerna levereras varannan månad. Det är böcker för både barn och vuxna; fackböcker, skönlitteratur, tecknade serier och fotoböcker och konstböcker. Man satsar hårt på läsfrämjande och som ett litet projekt fanns ett bidrag, en engångssumma för folkbiblioteken att söka i våras. Samtidigt som man även hade möjlighet att beställa en passande hylla. För att kunna söka bidraget skulle man kort beskriva sin idé och hur pengarna skulle användas. Ansökningarna bedömdes utifrån samma kriterier som bidraget för läs- och insatser.

Text o bild: Hedeinfo

Comments


bottom of page