top of page

TIDIGARE

INLÄGG 

Välkommen till SärvsjönMitt i det i år lite annorlunda påskfirandet så lanserade vi Särvsjöns nya hemsida (sarvsjon.se) där man som förut även nu kan finna information om bland annat mötes och övernattnings-

möjligheterna i Särvsjöns gamla skola, tips och regler angående fisket i byns två vackra sjöar.

Det som är nytt är att vi utökat med vandringstips, information och karta för skoteråkning i bygdens terräng, samhällsnyttig information för både boende och gäster, och kanske framförallt så har vi även utökat en så långt mycket uppskattad nyhet. Historier från byn och bygden.


Vi har fått lov av nu framlidne Sven-Olof Hedmarks dotter Maj att publicera historier som Sven-Olof samlat ihop i en pärm. Dessa historier rör sig om allt från de hällmålningar som upptäcktes i slutet av 1920-talet av Rebecka Hedmark, sågarna som funnits i byn, danser och andra nöjen, forbondeberättelser, en artikel från Östersunds Posten under andra världskriget och ja, mer kommer det att bli. I tillägg till Sven-Olofs samlade historier har vi även fått in en hel del berättelser från Gottfrid Jonssons släkt som hans dotter Lena har samlat ihop och skrivit ner, tillsammans med gamla foton och illustrationer.


Vi har nu under påsklovet publicerat en historia om dagen för att få igång lite av ett arkiv med god läsning till våra nätbaserade besökare, vi kommer att fortsätta att publicera historier även framöver, men då en gång i veckan för att spara lite på godingarna.


Vi har som sagt en del historier som kommer att publiceras veckovis framöver, men vi tar mer än hjärtligt emot ännu fler, det måste inte vara historier från just Särvsjön utan även bygden runtikring är välkommen. Bilder och tips på vandringar eller utflyktsmål är också det välkomna, fiske och skoter är ju en stor del av intresset hos många i Särvsjöbygden så har man en god liten berättelse om detta är det nog många som gärna läser om detta också.

Vi är kort och gott inte så noga med temat så länge man önskar att dela med sig av en berättelse.

Eller en bild... Eller ett tips...


Varmt välkomna till Särvsjön!


Text & bild: Torbjörn Hedmark-Holm


Comments


bottom of page