top of page

TIDIGARE

INLÄGG 

Välkomst-teamets grillkväll vid Halvfari


Vid Halvfari strax utanför Hede tändes en härlig eld i onsdags kväll. En efter en anslöt sig runt den sprakande brasan. Någon hade tagit med korv och bröd, två andra hade kokat kaffe och fixat saft, en familj hade bakat smarriga kakor. Ett riktigt härligt knytkalas! Enkelt och ändå så otroligt mysigt!

Det var "Välkomst-teamet i Sonfjällsbygden" som hade bjudit in till en träff i onsdags. Genom facebook & lite annonser på Hedeinfo. Dessutom en liten notis i det utskick i brevlådorna till de hela 17 (!) hushållen som flyttat in till området under perioden 1/1-21 - 30/6-21. I utskicket fanns de 2 broschyrer med, en om området och en med finfina erbjudanden från byns företagare och föreningar som Välkomst-teamet har arbetat fram.

Dessutom fick de som kom, ta emot en fin present av ett företag!

Inbjudna var faktiskt alla!

Oavsett om man bott här i 2 dagar eller hela sitt liv. Ett sätt att knyta kontakter, att umgås & hälsa välkommen.

För nyinflyttade vill ju såklart komma i kontakt med oss som bor här och inte bara andra nyss inflyttade. Och vi som bor här i byarna är ju såklart nyfikna på vem nya "grannarna" är.

De snackades jobb, utbildningar, boende, tips och råd runt brasan.

Nästa träff håller vi just nu på att planera och kommer ske i skiftet november / december. Annonsering kommer att ske via Hedeinfo och vi hjälps väl som vanligt åt att sprida information då. Alla är såklart välkomna!


Jag fick nämligen flera meddelade efter träffen från nyinflyttade i andra delar av Härjedalen. Dom saknade ett välkomst-team i deras byar och dom var lite avundsjuk på engagemanget som finns i Sonfjällsbygden. För vissa har, åtminstone i pandemitider, haft svårt att komma in i byarna, i gemenskapen och lära känna folk.

Vi i Sonfjällsbygden har väl kanske inte tänkt så långt - att det skulle locka folk både från Funäsområdet, Vemdalsområdet och Svegshållet. Men SÅKLART är ALLA välkomna- oavsett vart i Härjedalen du har flyttat till eller bor!!


Och som inflyttad, eller hemflyttad som jag hellre kallar mig, så måste jag ge en stor eloge till alla er som mötte mig när jag kom tillbaka till Härjedalen. Med trevlig nyfikenhet, ett hej på affären, en liten pratstund, en inbjudan till exempelvis hänga med och gå en promenad eller fika. Helt enkelt välkomnande med öppna armar!

Just så välkommen, vill man ju helst att alla ska känna sig när de kommer till Härliga Härjedalen!Text och bilder: Olivia


Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page