top of page

TIDIGARE

INLÄGG 

Vart tog du vägen Lena?

Skriven av Lena Grinde Lundqvist 4 april 20191973 flyttade jag från Hede till Mellansel med min nuvarande man Göran. Vi träffades 1972 på en dans i Hede. Jag Innan jag flyttade från Hede hade jag gått vårdbiträdesutbildningen så jag började att vikariera på Sjukhemmet i Bredbyn, där jag fick fast jobb nästan på direkten.


1979 föddes vår första dotter Sandra och därefter började vi bygga hus som vi flyttade in i 1980. Då hade vi full sysselsättning både inom- och utomhus och 1983 föddes vår andra dotter Hannah.

I slutet av 1980-talet gick jag en utbildning i demensvård och därefter började jag arbeta på ett demensboende som jag var med och startade upp. Det var en mycket intressant tid. Där blev jag sedan kvar fram till dess att jag fyllde 60. Jag gick då i sjukpension då kroppen inte orkade mer.


För fyra år sedan sålde vi huset och flyttade in till Örnsköldsvik till en lägenhet och där trivs vii jättebra. Vi har ju både barn och barnbarn här så det känns bra att finnas till hands. Jag går på vattengympa och tycker om att resa och det blir mycket promenader med vår malteser Charlie.


Varje sommar åker vi till stugan i Hede som vi har i Västernbyn och vi har i stort sett tillbringat alla påskar i Stockån hos min bror Håkan och hans Kerstin. Min andra bror Staffan träffar jag ju såklart också som nu är bosatt i Nysätern. Jag vill gärna hälsa till alla jag känner.

Comments


bottom of page