top of page

TIDIGARE

INLÄGG 

Vart tog du vägen Nisse?


Skriven av Nils-Erik Nilsson 21 januari 2019


Nils-Erik Nilsson är född 1958 och här är hans berättelse om vart han tog vägen:

Tror jag flyttade från Hede runt 1966-67 för då fick han som jag trodde var min far jobb i Garpenbergs gruva. Ruth Andersson var min mor och gift med Uno Andersson. Elin och Per Wagenius var min mormor och morfar men dom är borta allihop så det är bara morbror Lars Wagenius kvar i Hede. Kanske ni vet vem lillasyster Lillemor Andersson är. Det är hon som håller på med släktforskningen.

Det jag kommer ihåg från Hedetiden var att man fick vara i Lunnäset med korna. Tror det var han som bodde bortanför mormor, i västibyn som ägde korna. Namnet kan har varit Karl Andersson. Man har så klent minne! var även uppe vid Mittåkläppens fäbod och mjölka getter. Vi var väl släkt med Svea har jag för mig. Hon som hade fäboden vid kläppen.

En lustig grej var att för några år sen kom min morbror ner till oss och hälsa på. Då hade han en "gubbe" med sig och fast jag inte sett honom på typ 40 år så kände jag igen honom på en gång. Det var Owe Petterson och tyvärr är han nog den enda jag kommer ihåg från skoltiden i Hede. Finns några till namn som fastnat ....

Gick i skolan till 6:an i Garpenberg sen flytta vi till Borlänge  och där bor jag fortfarande. Till Hede är man och hälsar på morbror Lars minst en gång om året. Då brukar Owe Pettersson komma dit. På semestern brukar vi vara i Funäsdalen.

Comments


bottom of page