top of page

TIDIGARE

INLÄGG 

Vi fixar det - igen!Jag brukar, för de mesta skriva om positiva händelser här på Hedeinfo. Eller ja, jag försöker hitta sådant att skriva om. Och det tänker jag göra även idag, fast det är otroligt tuffa tider för alla. Det är ju som om allt börjar om igen. Vi är tillbaka på ruta ett. Samma ruta som i våras. Men de känns verkligen att vi är mer förberedda nu. Även om de känns som om det är närmare oss denna gång. Vi vet liksom denna gång hur de hela kan bli. Olika omställningar går fortare och lite lättare. Det beslutas om olika restriktioner och begränsningar tidigare och snabbare. Folk backar och håller större avstånd igen. Vi påminner varandra och vi bryr oss om varandra.


Jag skulle vilja hylla personalen inom hela sjukvården och äldrevården här i Härjedalen lite extra! Efter första omgången i denna pandemi, visat det sig att deras arbete har varit avgörande!


Sedan vill jag skicka en liten extra tanke till alla i riskgruppen och dem som av andra skäl har isolerat sig i sina hem. Till stor del har de fått offra stora delar av den sociala biten. Inte träffa barn, barnbarn, vänner eller delta i de vanliga aktiviteterna som de brukar.


En stor eloge även till alla hjälpande händer, som rycker in, kavlar upp ärmarna och hugger i när och där de behövs. Hjälper en granne, levererar matkassar och dylikt. Jag tror att alla försöker dra sitt strå till stacken.


Min önskan är nu såklart att denna sväng ska snabbt ebba ut. Vi alla fortsätter hålla oss hemma vid minsta lilla syndrom. Vi nöter på och tvättar händerna och använder handsprit i tid och otid. Vi håller avstånd. Hostar och nyser i våra armväck. Vi skakar inte hand utan säger hej, på tryggt avstånd med en liten vink.


Vi fixar det! ❤️


Text och bild: Hedeinfo

1 Comment


Inga Eliasson
Inga Eliasson
Nov 14, 2020

Trevligt att få lite information från det vackra Hede. Vänligen Inga

Like
bottom of page