top of page

TIDIGARE

INLÄGG 

Vi tar över Nystäterns Fjällgård

Skriven av Marika P. Kaspergård 28 februari 2019

Hej på Er alla i vårsolen


Pecka och jag har alltid dividerat om vilken sida av Sonfjället som är fram- respektive baksida. Nu har vi äntligen kompromissat färdigt och gått halva vägen var (mellan Hedeviken och Råndalen). När den fina gamla fäboden Nysätern stod ledig där på sluttningen kunde vi inte motstå frestelsen. Den blev vår och vi packar nu säcken, klövjar hästarna och drar hästvägen 17 km västerut.


Jag har lämnat förskolan, alla goa ungar och trevliga kollegor för en ny arbetsplats och Pecka jobbar vidare på sitt Vemservice.


Våra framtidstankar över Nysätern är stora men förverklingsbara. Hästarna och Peckas hovslagarsmedja kommer att hitta sin plats, även hönsen kanske landar där nånstans. Ja vem vet? Det så fint renoverade caféet tillika storstugan blir min nya plats framöver. Tunnbrödkaveln kommer gå varm och kaffepettern koka för jämnan. Uthyrningsstugorna på gården är så otroligt fint renoverade av tidigare ägare och väl värda ett besök.


Nysätern är även en fin utgångspunkt till vårt vackra Sonfjället, sommar till fots och vintertid på skidor. 


Vi slår upp våra portar redan i morgon fredag och ska hålla öppet så mycket det bara går. Besök oss gärna på vår hemsida, facebook och instagram. Alla hoppas vi nu på att vintervädret håller i sig till påsk. Varmt välkomna upp till oss!


Nysäterns fjällgård med café, tunnbrödbageri och Stugor. Foto: Ronja Revelj och Loggan har Sissel Uglem gjort.

Senaste inlägg

Visa alla

Commentaires


bottom of page