top of page

TIDIGARE

INLÄGG 

Vi väljer Sonfjällsbygden: naturen & fridfullheten lockade oss


Jag har intervjuat Marco and Sandra Lodder som har flyttat hit till Sonfjällsbygden från Nederländerna. Vissa av Oss har redan fått njuta av deras underbara mathantverk då de vid flera tillfällen har lagat fantasiska maträtter på Wemer Restaurang & Konferens. Marco har under sin karriär arbetat i bland annat Nederländerna, USA och Monaco. De sista 20 åren har han arbetat på Rotterdam Ahoj, senast åren som kökschef.


Marco och Sandra har känt varann i 12 år och varit gifta sedan 2016. Jag frågade dem hur det blev så att de valde att flytta just till Hede och Sonfjällsbygden. Den huvudsakliga orsaken var kärleken till naturen. De berättar att de har tillbringat nästan alla semestrar under de sista 9 åren i Scandinavien och särskilt i Sverige. På varje resa som gjordes var det alltid två ställen som de valde att stanna vid längs vägen; Hede/Hedeviken och Idre.


-Hede hittade vi på grund av Sonfjällets nationalpark. På en av våra första resor genom Sverige, så stannade vi bara vid nationalparkerna runt omkring i hela landet. Det var på det viset som vi hittade Sonfjällsbygden. När våra semestrar började närma sig sitt slut och vi var på väg tillbaka i bilen till Nederländerna kände vi att vi började sakna Sverige direkt.


För ungefär två och ett halvt år sedan började paret att prata om deras gemensamma dröm eller önskan,och hur det skulle vara att flytta till Sverige. Drömmen förvandlades till en plan. Paret började fundera på om de skulle kunde hitta något arbete eller kanske starta ett eget företag. Tänk att få skapa ett nytt liv tillsammans, mitt i denna vackra vildmark.

- Ja, och det var så det startade.


Under de kommande två åren, gjorde Marco och Sandra allt möjligt för att komma fram till om den här drömmen var det som de verkligen ville göra och började skapa en riktig plan hur det hela skulle gå till. Så var dagen kommen, den 3e maj packade vi bilen och åkte iväg och anlände den 4e maj till vårt nya hem, ett eget hus på Norr-Hede.


- Det finns en massa saker som vi älskar med Sonfjällsbygden! berättar paret Lodder.

Vi gillar den avlägna naturen som man kan hitta i Härjedalen och vi tycker att Hede är det absoluta perfekta centrumet för detta. Vi gillar klimatat med fina somrar och kalla vintrar.

Vi tycker om att Hede är en mindre by, där alla känner alla och hjälps åt när det behövs.

Ett av de stora intressena är fotografering och särskilt fåglar, vilket man kan se på de fantastiska bilderna som han lägger ut via sociala medier på till exempel gruppen "vi som älskar härliga härjedalen".


-Här kan man hitta ett ställe att leva på som ger en känsla av fridfullhet, avslutar paret med och Hedeinfo passar självklart på att välkomna dem varmt till Hede och Sonfjällsbygden!


Text: Hedeinfoi & Marco och Sandra Lodder

Bild: Marco och Sandra LodderComentarios


bottom of page