Vi väljer Sonfjällsbygden: naturen & fridfullheten lockade oss


Jag har intervjuat Marco and Sandra Lodder som har flyttat hit till Sonfjällsbygden från Nederländerna. Vissa av Oss har redan fått njuta av deras underbara mathantverk då de vid flera tillfällen har lagat fantasiska maträtter på Wemer Restaurang & Konferens. Marco har under sin karriär arbetat i bland annat Nederländerna, USA och Monaco. De sista 20 åren har han arbetat på Rotterdam Ahoj, senast åren som kökschef.


Marco och Sandra har känt varann i 12 år och varit gifta sedan 2016. Jag frågade dem hur det blev så att de valde att flytta just till Hede och Sonfjällsbygden. Den huvudsakliga orsaken var kärleken till naturen. De berättar att de har tillbringat nästan alla semestrar under de sista 9 åren i Scandinavien och särskilt i Sverige. På varje resa som gjordes var det alltid två ställen som de valde att stanna vid längs vägen; Hede/Hedeviken och Idre.


-Hede hittade vi på grund av Sonfjällets nationalpark. På en av våra första resor genom Sverige, så stannade vi bara vid nationalparkerna runt omkring i hela landet. Det var på det viset som vi hittade Sonfjällsbygden. När våra semestrar började närma sig sitt slut och vi var på väg tillbaka i bilen till Nederländerna kände vi att vi började sakna Sverige direkt.


För ungefär två och ett halvt år sedan började paret att prata om deras gemensamma dröm eller önskan,och hur det skulle vara att flytta till Sverige. Drömmen förvandlades till en plan. Paret började fundera på om de skulle kunde hitta något arbete eller kanske starta ett eget företag. Tänk att få skapa ett nytt liv tillsammans, mitt i denna vackra vildmark.

- Ja, och det var så det startade.


Under de kommande två åren, gjorde Marco och Sandra allt möjligt för att komma fram till om den här drömmen var det som de verkligen ville göra och började skapa en riktig plan hur det hela skulle gå till. Så var dagen kommen, den 3e maj packade vi bilen och åkte iväg och anlände den 4e maj till v